Pretraga tekstova
Mobilna pržionica je nastala iz potrebe, ja sam je napravio. Na ovom izumu radio sam pet godina s timom stručnjaka, priča Ičanović.
 
        Husein Ičanović se preradom i otkupom kestena bavi 15 godina, a kako bi svojim kupcima ponudio poseban proizvod, izumio je mobilni stroj koji prži kestenje.
Ičanović za sebe kaže da je cijeli život posvetio kestenu i da sve radi isključivo iz ljubavi, piše Dnevni Avaz.
"Mobilna pržionica je nastala iz potrebe, ja sam je napravio. Na ovom izumu radio sam pet godina s timom stručnjaka. Pržionica radi na principu plina i struje. Cilj mi je bio da ljudima ponudim posebno pečen i oguljen kesten. Svi koji probaju mogu osjetiti kvalitet našeg kestena, a da imaju taj užitak ne predstavlja zahmet i da im ruke ostanu čiste", rekao je Ičanović.
Osim mobilne pržionice, ovaj Bužimljanin sa sobom nosi i specijalnu miješalicu koja ljušti kesten, nakon čega ga peče.
Kaže kako je nedavno napravio poseban projekt i program za zaštitu kestena, te da je za to dobio značajna sredstva Evropske unije. Istakao je da su u ovaj projekt uključene i njegove kolege iz Bihaća, Velike Kladuše, Bužima i okolice.
Općina Stari Grad (Sarajevo) je Ičanoviću dodijelila površinu na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović za korištenje bez naknade. Na ovoj lokaciji u narednih desetak dana prodavat će kesten po cijeni od 3 KM za 250 grama.
Tagovi
Pečeni kesten Oguljeni kesten Husein Ičanović Mobilna pržionica
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
 Raste broj voćnjaka u Vlasenici: Podijeljeno 4.800 sadnica za 70 poljoprivrednika
                
                
                
                    Raste broj voćnjaka u Vlasenici: Podijeljeno 4.800 sadnica za 70 poljoprivrednika
                     Sadnja maline u jesen: Zašto je sada pravo vrijeme?
                
                
                
                    Sadnja maline u jesen: Zašto je sada pravo vrijeme?
                     Kako izgledaju plantaže kafe? Evo kako se proizvodi sirovina za naš omiljeni jutranji napitak
                
                
                
                    Kako izgledaju plantaže kafe? Evo kako se proizvodi sirovina za naš omiljeni jutranji napitak
                     Kakvo zemljište voli kajsija i šta treba znati prije podizanja zasada?
                
                
                
                    Kakvo zemljište voli kajsija i šta treba znati prije podizanja zasada?
                    Stiže jesen, a sa njom i tikve, vrijeme je da se recepti obnove...#tikve #bundeve #muskatbundeva
 
