Pretraga tekstova
U slučaju uočavanja štetnih insekata izvršite tretiranje.
Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije izadalo je obavijest voćarima o pojavi lisnih ušiju.
Naime, proteklo razdoblje s velikim temperaturnim kolebanjima i učestalim oborinama, čiji se ritam stalno izmjenjuje, pogodovali su pojavi i razvoju lisnih ušiju.
Stoga je nužno da voćari pregledaju svoje nasade i u slučaju uočavanja štetnih insekata izvrše tretiranje jednim od insekticida: Pirimor 50 WG (višnja, šljiva, jabuka, kruška), Teppeki 500 WG (jabuka, kruška, breskva, šljiva), Actara 25 WG (jabuka, kruška, breskva), Calypso SC 480 (jabuka, kruška, breskva, trešnja), Mospilan 20 SG (jabuka, kruška, trešnja, višnja, šljiva, breskva), Monvento SC (trešnja, šljiva) i dr.
Prilikom izbora insekticida potrebno je strogo voditi računa o njegovoj karenci. Pripravke treba koristiti prema uputama proizvođača!
O lisnim ušima na AgroKlubu smo već pisali pa puno više informacija potražite ovdje.
Foto: Pixabay/fancok35
Tagovi
Lisna uš Tretiranje lisnih uši Karenca Voćarstvo
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži,... Više [+]
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži, sunčevi zraci miluju poljoprivredna gazdinstva, darujući svakom plodu raskošnu ljepotu. Selo je nešto posebno, mjesto gdje snovi počinju i gdje se ostvaruju. Miris hrane je poseban, voće slatko i ne tretirano hemikalija. Sve što nastaje na selu ima pečat autentičnosti, hrana je svježija, zdravija i često proizvedena uz poštovanje prema zemlji i tradiciji. Upravo ta jednostavna, ali dragocjena veza čovjeka i prirode čini seosku proizvodnju hrane koja nosi priču. Priču o radu, čovjeku težaku i njegovom trudu i zemlji u kojoj je uloženo toliko ljubavi, ali i znoja i duše. Jer težak strepi nad oranicama, liježe i budi se sa nadom da će iz sjemena nastati novi život. Dok drugi spavaju, on razmišlja o novom danu i snazi koju će uložiti u nepregledne oranice koje život znače.
Leticija Hrenković
prije 2 dana
Krasan opis i jako lijepo kadrirano Krasan opis i jako lijepo kadrirano