Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatske šume
  • 06.01.2023. 13:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Uskoro novi javni poziv za zakup šumskog zemljišta

Održan je sastanak ministrice poljoprivrede Marije Vučković s novom Upravom Hrvatskih šuma.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 2.356
  • 124
  • 0

Za početak veljače najavljena je objava 16. javnog poziva za zakup šumskog zemljišta, objavljeno je nakon sastanka ministrice poljoprivrede Marija Vučković i ravnateljice Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Renatom Ojurović s novom Upravom društva Hrvatske šume na čelu s predsjednikom Nediljkom Dujićem. 

Kako navode iz Ministarstva, u posljednje tri godine u suradnji s Hrvatskim šumama i Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja izrađene su brojne revizije šumskogospodarskih planova.

Jedan od rezultata toga je 15 objavljenih natječaja u kojima je ponuđeno oko 100.000 ha te povećanje površine šumskog zemljišta pod zakupom s 13.893 ha iz 2019. na aktualnih 58.336 ha.

Napominju i da je tijekom 2022. godine uloženo 47 milijuna kuna u pošumljavanje 1.680 ha šumskog zemljišta. 

Uprava HŠ d.o.o. održala je radni sastanak s ministricom poljoprivrede na temu gospodarenja šumama i šumskim zemljištem,...

Objavljuje Hrvatske šume dooČetvrtak, 5. siječnja 2023.

Tagovi

Hrvatske šume Zakup šumskog zemljišta Sastanak Nediljko Dujić Marija Vučković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]