Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Popis ptica
  • 12.01.2016. 14:20

Počeo Međunarodni popis ptica vodenih staništa IWC

Počeo je Međunarodni popis ptica vodenih staništa (IWC), jedna od najstarijih i najmasovnijih akcija monitoringa ptica u svetu.

Foto: pixabay.com
  • 70
  • 2
  • 0

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da je počeo Međunarodni popis ptica vodenih staništa (IWC), jedna od najstarijih i najmasovnijih akcija monitoringa ptica u svetu.

Kako se navodi, osobenost ovogodišnjeg 50. IWC popisa je istraživanje polne strukture populacije sve ugroženije riđoglave patke. Dodaje se da se u Srbiji ovaj popis održava od 10. do 30. januara kada će 150 prijavljenih popisivača posetiti više od 500 lokaliteta.

"Volonteri će, kao i prethodnih godina, pokušati da obiđu što duže deonice tokova Velike Morave, Save, Tise i Drine koji protiču kroz Srbiju, a ponovo je u planu da se obiđe ceo tok Zapadne Morave. Reka Dunav i dalje predstavlja najveći izazov za obilazak budući da se radi o skoro 600 rečnih kilometara sa brojnim Dunavcima, adama i mrtvajama", piše u saopštenju.

Naglašava se da će se i ove godine popisivanje uraditi u saradnji sa brojnim organizacijama, staraocima zaštićenih područja i drugim institucijama koje rade na zaštiti životne sredine i dodaje da se svi zainteresovani mogu priključiti popisu.

Foto: pixabay.com


Izvori

beta.rs


Tagovi

Popis ptica IWC Proučavanje ptica Monitoring ptica Vodena staništa Riđoglava patka Velika Morava Drina Tisa Dunav Sava

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sneg od jutros veje na Fruškoj gori. Iriški venac je zavejan, ali prohodan za sada. Naši čitaoci javljaju da su kolovozi mokri, pa je potreban dodatan oprez u saobraćaju. Temperature u Srbiji narednih dana će biti ispod proseka za ovo doba... Više [+]