Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napad medveda
  • 23.11.2015. 10:20

Medvedica u Sloveniji lakše povredila dečaka

Medvedica koja je bila sa svojim mladuncima, napala je u blizini naselja Sodražica u Sloveniji dečaka koji je lakše povređen.

  • 115
  • 3
  • 0

Medvedica koja je bila sa svojim mladuncima, napala je u blizini naselja Sodražica u Sloveniji dečaka koji je lakše povređen.

Dvanaestogodišnji dečak vraćao se na biciklu kući nakon fudbalskog treninga, a na izlazu iz naselja primetio je mladunčad medveda koja su čekala svoju majku. Tada ga je medvedica ogrebala po ruci, a dečak je uspeo da pobegne do obližnje kuće i zatraži pomoć.

U tom kraju medvedi često prelaze rečicu Bistricu, a meštani naselja svedoče o susretima sa medvedom. Nedavno je jedan meštanin morao da pobegne od medveda iz vlastite bašte. Domaćini su oprezni i kada rade na polju, a radnik područne jedinice zavoda za šumarstvo iz Kočevja Miran Bartol, rekao je medijima da se medvedi već duže vreme kreću u okolini Sodražice, posebno u Zamostcu u blizini skijališta.

Još se ne zna da li će lovcima biti dozvoljeno da odstrele medvedicu koja je napala dečaka, kao što je nedavno učinjeno u Dolenji vasi sa medvedicama koje su se u tom kraju odomaćile. U Sloveniji je zabranjen lov na medvede.


Izvori

beta.rs


Tagovi

Napad medvjeda Slovenija Oprez Šuma Mladunčad medveda Rečica Bistrica Dečak

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate kako izgleda proces proizvodnje metle? Uskoro čitajte opširnije na Agroklubu.