Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Divlje svinje
  • 22.08.2019. 14:30
  • Požeško-slavonska, Omanovac

Kuda idu divlje svinje? Pod voz!

Na pruzi Pčelić - Daruvar - Banova Jaruga, odvajanje za Pakrac, nedaleko od Omanovca, putnički voz kojim je upravljao 54-godišnjak naleteo je na veći broj divljih svinja.

Foto: Pixabay/ivabalk
  • 264
  • 18
  • 0

Juče (sreda) oko 20.35 sati, na pruzi Pčelić - Daruvar - Banova Jaruga, odvajanje za Pakrac, nedaleko od Omanovca, putnički voz kojim je upravljao 54-godišnjak naleteo je na veći broj divljih svinja

Divlje su se svinje nakon događaja udaljile u nepoznatom pravcu, dok su na donjem delu voza nastala oštećenja.

Avgust je vreme kada kukuruz ulazi u fazu voštanog zrenja i kao takav je vrlo primamljiv divljim svinjama koje tada čine najviše štete na usevima. A kako ove divlje životinje ne znaju za vozni red niti im pruga predstavlja opasnost ili granicu, ovakve su pojave, zapravo, očekivane. 

Ipak, s obzirom na to da je u Srbiji potvrđena afrička svinjska kuga, divlje svinje osim za useve, predstavljaju i opasnost za sektor svinjogojstva u našoj zemlji. 

Potvrđena afrička svinjska kuga u Srbiji

Podsećamo rezultati analiza referentne laboratorije iz Madrida potvrdili su da se u Srbiji pojavila afrička kuga svinja u okolini Mladenovca, a nadležne službe su preduzele sve preventivne mere za sprečavanje širenja tog virusa, saopšteno je u Ministarstvu poljoprivrede.


Tagovi

Divlje svinje Omanovac Voz


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sneg od jutros veje na Fruškoj gori. Iriški venac je zavejan, ali prohodan za sada. Naši čitaoci javljaju da su kolovozi mokri, pa je potreban dodatan oprez u saobraćaju. Temperature u Srbiji narednih dana će biti ispod proseka za ovo doba... Više [+]