Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lov na divlje svinje
  • 03.12.2019. 13:00
  • Arden, Francuska

Francuzi ljuti: Lovci u jednom danu ubili 158 divljih svinja

Čak je predsednik lovačkog saveza u Ardenu, Žan Pol Gambier izjavio kako se "takva slika lova ne može podržati, ne možemo dopustiti ovakav eksces" i dodao da se radi o izuzetno velikom broju ubijenih životinja kao i da je to nepodnošljivo.

Foto: Pixbay/Couleur
  • 280
  • 51
  • 0

Na istoku Francuske lovci su u jednom danu ubili 158 divljih svinja što je izazvalo bes u regiji i optužbe za "pokolj", bez obzira što tim brojem lovci nisu prešli dozvoljene kvote. 

Divlje svinje su, pretpostavlja se pomoću pasa i drugih lovaca, doterane pred 82 lovca prošle srede u severo istočnoj regiji Arden, piše AFP

Lokalni službenici kažu da lovci nisu prekršili nikakva pravila jer je kvota za jednu sezonu 300 životinja. Međutim, jedan od učesnika u lovu scenu je opisao kao pokolj koji je i njega samog šokirao. 

Čak je predsednik lovačkog saveza u pokrajini Arden, Žan Pol Gambier izjavio kako se "takva slika lova ne može podržati, ne možemo dopustiti ovakav eksces" i dodao da se radi o izuzetno velikom broju ubijenih jedinki kao i da je to nepodnošljivo

Ipak, lovci u Francuskoj insistiraju na tome da je ovakva praksa korisna za prirodu i da je ukorenjena u tradiciji te zemlje, čak uprkos sve većim protestima za zaštitu životinja. 

Podsetimo, prošle godine je lov, u kom je ubijeno 57 divljih svinja u Nacionalnom parku Jasen u Makedoniji, izazvao zgražavanje javnosti. 

Naime, radilo se o svinjama koje su u tom parku redovno hranjene, ali park je odlučio da zaradi na lovu koji je jednog lovca koštao 2.400 evra


Tagovi

Lov na divlje svinje Pokolj Lovci Žan Pol Gambier


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.