Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan šuma
  • 21.03.2016. 19:35

Danas se obilježava Svjetski dan šuma!

Cilj obilježavanja Dana šuma jest da nas podsjeti na važnost njihova očuvanja i očuvanja šumskih ekosustava koji pripadaju najznačajnijim bioekološkim entitetima na Zemlji.

  • 396
  • 15
  • 0

21. ožujka obilježava se kao Svjetski dan šuma. Šume su tvornice kisika, a cilj obilježavanja Dana šuma jest da nas podsjeti na važnost njihova očuvanja i očuvanja šumskih ekosustava koji pripadaju najznačajnijim bioekološkim entitetima na Zemlji. Oni imaju veliki značaj za biosferu i dobro je povremeno se podsjetiti kako je važno odgovorno se odnositi prema šumama, ali i prirodi uopće, kako bismo svojim potomcima u naslijeđe ostavili mjesto za život koje obiluje bioraznolikošću, ali i zdravu životnu sredinu.

U 25 godina nestalo 300 milijuna hektara šuma

Poražavajući je podatak da je u posljednjih 25 godina u svijetu nestalo čak 300 milijuna hektara šuma. U 2015. godini, pod šumama je u svijetu bilo 3.869 milijuna hektara. Površine pod šumama se u svijetu konstantno smanjuju zbog porasta potrošnje drveta, čime je znatno porastao i ekonomski značaj šuma. Opće i zdravstveno stanje šuma u Europi progresivno se pogoršava i kao zadatak društva nameće se saniranje takvog stanja.

Dan šuma posvećen temi Šume i vode

Ovogodišnji Međunarodni dan šuma je, prema odluci Foruma o šumama Ujedinjenih naroda - UNFF i kolaborativnih partnera za šume, posvećen temi Šume i vode, s ciljem podizanja svijesti o tome kako su šume ključ za opskrbu planete pitkom vodom. Više informacija o Međunarodnom danu šuma možete dobiti na stranici Svjetske organizacije za hranu i poljoprivredu FAO, a ispod možete pogledati FAO promotivni video povodom ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana šuma.


Tagovi

FAO Krčenje šuma Svjetski dan šuma

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.