Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saniranje štete
  • 12.04.2017. 15:08

Vratila se perad u Špičkovinu

Dodjela pilenki je znak novog početka za mala nekomercijalna gospodarstva, rekao je ministar koji je danas boravio u Špičkovini i Bedekovčini.

Foto: Facebook/Tomislav Tolušić
  • 3.171
  • 262
  • 0

Gospodarstva u Špičkovini kojima je prije mjesec dana eutanizirana perad zbog ptičje gripe, a potom i poljoprivredne proizvođače Krapinsko-zagorske županije: peradarsku farmu FILUM d.o.o. u Zlatar Bistrici, mljekarsku farmu obitelji Horvatinčić u Gornjoj Stubici i svinjogojsku farmu OPG Mario Trbušić u Bedekovčini, obišao je danas ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

"Održali smo obećanje gospodarstvima kojima smo morali eutanazirati perad i platili im odštetu. Htio sam odmah dodijeliti žive životinje umjesto odštete u novcu, ali nije bilo moguće zbog mjera kontrole virusa ptičje gripe. Sad je opasnost širenja virusa prošla i ukinuli smo zabranu držanja peradi na otvorenom, a dodjela pilenki je znak novog početka za mala nekomercijalna gospodarstva", napisao je ministar na svom facebook profilu nakon posjete.

30 pilenki po gospodarstvu za eutanaziranu perad

Tolušić je u Bedekovčini otvorio i sad već tradicionalnu manifestaciju Doručak s hrvatskih farmi te se sastao s poljoprivrednim proizvođačima Krapinsko-zagorske županije s kojima je razgovarao o aktualnom stanju u poljoprivredi i Programu ruralnog razvoja RH.

Nema kvalitetnije i sigurnije hrane od naše

"Proizvoditi hranu i hraniti se lokalnim proizvodima najbolje je što svaki čovjek može učiniti za sebe i za svoje zdravlje. Naša snaga i naša budućnost su naši proizvođači hrane. Nikada nam niti jedna druga zemlja neće moći ponuditi svježinu, kvalitetu i sigurnost hrane bolju i veću od one koju sami možemo stvoriti. Vjerujem u svakog našeg poljoprivrednika, cijenim svačiji rad i odgovorno stojim iza naših proizvođača hrane. Sve što mi u Ministarstvu trenutno radimo trebalo bi olakšati položaj poljoprivrednicima i omogućiti im da rade i žive od onoga što oni najbolje znaju, da proizvode hranu", zaključio je u Bedekovčini.

Foto: Facebook/Tomislav Tolušić


Tagovi

Tomislav Tolušić Špičkovina Doručak


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kad naletim na ovakve objave, prvo na što pomislim je - Maja !! :)