Pretraga tekstova
Projektom koji finansira Grad Tuzla, a realizuje Udruženje Bosper, obuhvaćeno je 90 korisnika sa područja Tuzle, koji su đubrivo dobili u odnosu na planiranu proizvodnju.
Podjela kompleksnog mineralnog đubriva 15:15:15, za farmere koji proizvode silaže (kukuruznu i travnu), izvršena je u krugu Udruženja Bosper iz Tuzle. Projektom koji finansira Grad Tuzla, a realizuje Udruženje Bosper, obuhvaćeno je 90 korisnika sa područja Tuzle, koji su đubrivo dobili u odnosu na planiranu proizvodnju. Ukupna količina podijeljenog đubriva je 15 tona, od dobavljača Novoprom, iz Modriče, koji je dao najpovoljniju cijenu na tenderu.
Ovaj vid podrške namijenjen je proizvođačima mlijeka, koji uzgajaju krave u sistemu otkupa mlijeka, proizvodnji mesa kroz tov junadi, te korisnicima koji su državno poljoprivredno zemljište uzeli u zakup.
Isporuka đubriva je dio implementacije projekta "Podrška postojećim agrobiznisima na području grada Tuzla", iz 2016. godine, a za proizvodnju silaža u 2017. godini.
Foto: grad.tuzla.ba
Tagovi
Udruženje Bosper Grad Tuzla Đubrivo Podjela Krave Silaža
Autorica
Više [+]
Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.