Pretraga tekstova
Za potrebe izložbi krave i bikovi se podvrgavaju tretmanima uljepšavanja kako bi postigli što bolju cijenu
Za potrebe nastupa na raznim izložbama pojedini vlasnici svoja goveda dotjeruju, podvrgavaju tretmanima koja im daju pufnast izgled pa su tako u svijetu sve popularnije - fluffy cow. Krajnji cilj je da se životinje što bolje prodaju. Dakle, ne radi se o posebnoj pasmini već se životinje peru, šišaju i sređuju.
Kako se radi o grlima vrhunske genetike koja će se koristiti za rasplod, sve se ovo čini kako bi postigla što bolju cijenu.
Prije izložbe krave i bikovi se peru specijalnim šamponima, a zatim suše fenom. Zatim je na redu češljanje za koje postoji sedam različitih češljeva. Kako bi se uklonio višak vode, koristi se posebna rotirajuća četka Roto Fluffer, razne mašine za šišanje, ventilatori koji održavaju protok vazduha kroz krzno tokom tretmana.
Boljem izgledu doprinose razni losioni, kreme, pjene, lakovi, ulja za njegovanje dlake. Ulja doprinose sjaju, a lak da ostanu u pufnastom obliku.
Da bi vrat izgledao što bolje, upotrebljava se neoprenska obloga, posebni losioni. To omogućava zatezanje kože i krave dobivaju vitkiji vrat što doprinosi boljem pokazivanju grla na izložbi i isticanju osobina ženki. One tada nemaju vrat koji podsjeća na bikovski.
Cijeli tretman traje oko 2 sata, ali tome predstoje mjeseci brige na farmi. Mitchel Fuss iz Marameka u Oklahomi, SAD, je jedan od uzgajivača čija se goveda podvrgavaju dotjerivanju. Bikovi koji su prošli kroz uljepšavanje prodaju se po cijeni iznad 75.000 dolara.
Kako izgledaju različite pasmine ovako uređene, pogledajte u galeriji ispod teksta.
Fotoprilog
Tagovi
Goveda Fluffy bovine Izložba goveda Fluffy cow Pufnasta goveda Cijena goveda Uljepšavanje
Autorica
Više [+]
Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Međunarodna konferencija: “Sigurnost hrane, znanost u akciji” održava se danas i sutra u mostarskom hotelu Buna povodom obilježavanja Svjetskog dana sigurnosti hrane. Ista je okupila brojne predstavnike stručne i znanstvene zajednice BiH i... Više [+]
Međunarodna konferencija: “Sigurnost hrane, znanost u akciji” održava se danas i sutra u mostarskom hotelu Buna povodom obilježavanja Svjetskog dana sigurnosti hrane.
Ista je okupila brojne predstavnike stručne i znanstvene zajednice BiH i regije na aktualne teme, a uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije, Europske agencije za sigurnost hrane te Organizacije za hranu i poljoprivredu UN-a.
Dr.sc. Sanjin Tanković, ravnatelj Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine ispred organizatora skupa naglasio je kako se okupilo više od stotinu uzvanika s posebnim ciljem - osnaživanja znanstvenog pristupa temi sigurnosti hrane.
Erwin Cooreman, predstavnik WHO upozorio je na značaj rada Agencije, ali i na paradokse današnjeg svijeta - bacanje hrane i njenu nedostupnost, prekomjernu konzumaciju te istovremenu neishranjenost milijuna.
“Dobra hrana je kao muzika koju možeš okusiti, boja koju možeš omirisati” poslužio se citatom predstavnik HAZU akademik Željko Cvetnić naglasivši značaj multidisciplinarnog i multisektorskog pristupa.
Đuro Japaric
prije 1 tjedan
Nije to nikakav skup stručne i znanstvene zajednice , kada na njem nema > stručnjakinje > Marijane Petir ! Tko je za Izmenu Pagiranog BEOGRADSKOG Više [+] Zakona o nasljeđivanju ( 2003 ) Marijana Petir ! Tko je za Izmjenu zakona o poljoprivrednom zemljištu , napisanim u Zagrebu 1991 , Marijana Petir , bar 6 puta ! > Znanstvena > tema , ma neće BALKANCI proizvoditi hranu , ako nemaju novčani interes , SIGUNOSNO , sam za se i nešto za susjede !