Pretraga tekstova
Troškove provođenja vakcinacije od strane veterinarskih organizacija u iznosu od 3 KM (bez PDV-a) po životinji snosi Ured, iz budžetskih sredstava
Ured za veterinarstvo Bosine i Hercegovine donio je uputstvo o organiziranju provođenja vakcinacije protiv bruceloze malih preživara za 2022. godinu.
Prema ovom dokumentu obavezna vakcinacija provodi se vakcinom Ocurev Rev 1 pripremljenom za konjunktivalnu aplikaciju kod preživara starosne dobi od tri do šest mjeseci, kao i onih starijih, koji zbog gravidnosti, zdravstvenog stanja ili drugih razloga nisu obuhvaćeni vakcinacijom u prethodnim godinama.
Plan distribucije vakcina donose entitetska ministarstva i Odjel za poljoprivredu u Vladi Brčko distrikta. Raspodjela materijala vršit će se sukcesivno prema veterinarskim organizacijama od strane Agencije za označavanje životinja na području FBiH i Brčkog, te Ministarstva poljoprivrede RS za područje Republike Srpske.
Troškove provođenja vakcinacije od strane veterinarskih organizacija u iznosu od 3 KM (bez PDV-a) po životinji snosi Ured, iz budžetskih sredstava.
Kompletno Uputstvo o organiziranju provođenja vakcinacije protiv bruceloze malih preživara u 2022. godini pogledajte u dokumentu ispod ovog teksta.
Dokumenti
Tagovi
Vakcinacija Bruceloza Vakcine Ured za veterinarstvo BiH Ocurev Rev 1
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.