Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 07.01.2016. 15:20

Za ruralni turizam više od pola milijuna kuna

Obrtu Agro Franolić isplaćeno je 565 tisuća kuna za razvoj gospodarskih aktivnosti na Krku.

Foto: Vila Lara-Franolić/Facebook
  • 388
  • 39
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završena ulaganja u sklopu mjere 302 Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti.

Uslužnom obrtu Agro Franolić, vlasnika Alojzija Franolića iz Nenadića na Krku, isplaćeno je 565.432,50 kuna za izgradnju i opremanje turističke stambene zgrade. Radi se o luksuzno opremljenoj Vili Lara-Franolić koja se nalazi u mjestu Bajčići nedaleko grada Krka na istoimenom otoku.

Vila ima tri spavaće sobe i u njoj može boraviti osam osoba. Uz nju je i bazen, a dobrodošli su i kućni ljubimci. IPARD ulaganjem povećan je prihod domaćinstva, povećana mogućnost zapošljavanja lokalnih stanovnika te su korisno iskorišteni slobodni kapaciteti za najam u turističke svrhe.

Foto: Vila Lara-Franolić/Facebook


Tagovi

IPARD Mjera 302 Agro Franolić Alojzije Franolić Vila Lara-Franolić Bajčići Krk Turistička zgrada


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.