Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekat LANDS
  • 22.12.2017. 16:15

Prokuplje razvija seoski turizam

Cilj je da se obuče predavači iz oblasti agroturizma i ruralnog razvoja, koji će stečeno znanje prenositi zainteresovanim poljoprivrednicima.

Foto: Prokuplje
  • 782
  • 68
  • 0

Projekat LANDS iz programa ERASMUS + ima za cilj razvoj i unapređenje agroturizma u Srbiji. U Prokuplju ga sprovodi Visoka poljoprivredno-prehrambena škola. Biće realizovan u naredne tri godine.

"Osim prirodnih, a nedovoljno iskorišćenih potencijala, srdačnost i gostoljubivost naših ljudi, veliki broj kulturnih i istorijskih znamenitosti mogu da doprinesu razvoju ovog vida turizma", izjavio je za Južnu Srbiju predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

Sveukupni razvoj sela

Rečeno je i da seoski turizam doprinosi sveukupnom razvoju sela, pri čemu zapošljava veliki broj ljudi.

"Cilj je da se obuče predavači iz oblasti agroturizma i ruralnog razvoja, koji će stečeno znanje prenositi zainteresovanim poljoprivrednicima, koji budu želeli da se bave seoskim turizmom", rekao je direktor Visoke škole dr Dejan Davidović.

Vrednost projekta, koji finansira Evropska unija, je 800.000 evra, a partneri na projektu su institucije i ustanove iz naše zemlje, ali i BiH, Slovenije, Slovačke, Grčke i Rumunije.

Foto: Prokuplje 1395 / Facebook


Izvori

Južna Srbija Info


Tagovi

Dejan Davidović Aleksandar Simonović Prokuplje Agroturizam Seoski turizam Visoka poljoprivredno-prehrambena škola


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.