Hrvatska agencija za hranu i Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, uz potporu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog društva za hipertenziju, organiziraju okrugli stol Smanjenje udjela soli u pekarskim proizvodima u petak 30. listopada u sklopu 10. Hrvatskog i 8. Međunarodnog kongresa Brašno-Kruh ’15.
Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku i ICC - Međunarodna udruga za znanost i tehnologiju žitarica, od 28. do 30. listopada u Grand Hotelu Adriatic, u Opatiji, organiziraju 8. međunarodni kongres Flour-Bread 2015. i 10. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna Brašno-Kruh 2015.
Teme kongresa su Oplemenjivanje i kvaliteta žitarica, Skladištenje i tehnologija mljevenja, Analitičke i reološke metode, Pekarstvo, Poboljšači i aditivi, Škrob i modificirani škrobovi, Ekstrudirani proizvodi i tjestenina, Keksarski i slastičarski proizvodi, Nutritivna kvaliteta žitarica, Sigurnost proizvoda od žitarica, Funkcionalni proizvodi od žitarica i Žitarice kao obnovljivi izvori energije.
Hrvatska agencija za hranu i Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, uz potporu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog društva za hipertenziju, organiziraju okrugli stol Smanjenje udjela soli u pekarskim proizvodima u petak 30. listopada u sklopu 10. Hrvatskog i 8. Međunarodnog kongresa Brašno-Kruh ’15.
Okrugli je stol namijenjen prvenstveno predstavnicima pekarske industrije, ali i svima zainteresiranima, a cilj mu je informirati pekarsku industriju o najnovijim aktivnostima po pitanju smanjenja udjela soli u kruhu i pekarskim proizvodima (zakonsko ograničenje) te smanjenju unosa soli u prehrani stanovnika Republike Hrvatske, predviđenih Strateškim planom za smanjenje prekomjernog unosa soli u RH 2015. - 2019.
U okviru predavanja bit će predstavljena i iskustva drugih europskih zemlja koje već nekoliko godina uspješno provode akcije smanjenja udjela soli, a svoja će iskustva iznijeti i hrvatski proizvođači koji su započeli sa smanjenjem udjela soli u svojim proizvodima. Sudjelovanje je na Okruglom stolu besplatno i otvoreno za sve zainteresirane sudionike, uz obveznu prijavu. Molimo da se do 23. listopada prijavite putem elektroničke adrese komunikacija@hah.hr.
Tagovi
Autorica