Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Brašno-Kruh
  • 23.10.2015. 09:10

Smanjenje udjela soli u pekarskim proizvodima

Hrvatska agencija za hranu i Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, uz potporu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog društva za hipertenziju, organiziraju okrugli stol Smanjenje udjela soli u pekarskim proizvodima u petak 30. listopada u sklopu 10. Hrvatskog i 8. Međunarodnog kongresa Brašno-Kruh ’15.

  • 212
  • 11
  • 0

Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku i ICC - Međunarodna udruga za znanost i tehnologiju žitarica, od 28. do 30. listopada u Grand Hotelu Adriatic, u Opatiji, organiziraju 8. međunarodni kongres Flour-Bread 2015. i 10. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna Brašno-Kruh 2015.

Teme kongresa su Oplemenjivanje i kvaliteta žitarica, Skladištenje i tehnologija mljevenja, Analitičke i reološke metode, Pekarstvo, Poboljšači i aditivi, Škrob i modificirani škrobovi, Ekstrudirani proizvodi i tjestenina, Keksarski i slastičarski proizvodi, Nutritivna kvaliteta žitarica, Sigurnost proizvoda od žitarica, Funkcionalni proizvodi od žitarica i Žitarice kao obnovljivi izvori energije.

Okrugli stol Smanjenje udjela soli u pekarskim proizvodima

Hrvatska agencija za hranu i Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, uz potporu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog društva za hipertenziju, organiziraju okrugli stol Smanjenje udjela soli u pekarskim proizvodima u petak 30. listopada u sklopu 10. Hrvatskog i 8. Međunarodnog kongresa Brašno-Kruh ’15.

Okrugli je stol namijenjen prvenstveno predstavnicima pekarske industrije, ali i svima zainteresiranima, a cilj mu je informirati pekarsku industriju o najnovijim aktivnostima po pitanju smanjenja udjela soli u kruhu i pekarskim proizvodima (zakonsko ograničenje) te smanjenju unosa soli u prehrani stanovnika Republike Hrvatske, predviđenih Strateškim planom za smanjenje prekomjernog unosa soli u RH 2015. - 2019.

U okviru predavanja bit će predstavljena i iskustva drugih europskih zemlja koje već nekoliko godina uspješno provode akcije smanjenja udjela soli, a svoja će iskustva iznijeti i hrvatski proizvođači koji su započeli sa smanjenjem udjela soli u svojim proizvodima. Sudjelovanje je na Okruglom stolu besplatno i otvoreno za sve zainteresirane sudionike, uz obveznu prijavu. Molimo da se do 23. listopada prijavite putem elektroničke adrese komunikacija@hah.hr.


Tagovi

Brašno-Kruh 2015 Flour-Bread 2015 Smanjenje udjela soli Zakonsko ograničenje Škrob Pekarstvo Žitarice


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs