Pretraga tekstova
Cilj sajma je povezivanje poljoprivrednika s turizmom, trgovinom, ali i poticanje razvoja poljoprivrede i ribarstva te stvaranja novih proizvoda.
Prvi međunarodni poljoprivredni sajam – AgroTerra Istra 2022. na proljeće će otvoriti svoja vrata. Održat će se u Pazinu od 22. do 24. aprila u gradskoj sportskoj dvorani i oko nje.
Osim poljoprivrednog sektora naglasak je i na pčelarstvu jer će ove godine održavanje dugogodišnje tradicije Dani meda u tom gradu izostati.
U prostoru dvorane ima mjesta za 70-ak štandova koji zbog epidemiološke situacije moraju biti razmaknuti. Posjetitelje očekuje široka paleta istarskih proizvoda od vina, rakija, maslinovog ulja, pršuta, sira, tartufa, meda, ali i slastica.
Na otvorenom prostoru predstavit će se poljoprivredna oprema, cvijeće i sadnice te ponuda vrtnih centara, dok je okolica dvorane planirana lokacija za gastronomsku ponudu odnosno okrjepu za posjetitelje sajma, pri čemu će prednost naravno imati ponuda domaćih istarskih jela.
Direktor sajma Marko Londero ističe kako je cilj sajma povezivanje poljoprivrednika s turizmom, trgovinom, ali i poticanje razvoja poljoprivrede i ribarstva te stvaranja novih proizvoda i segmenata u poljoprivredi koji bi omogućili novo zapošljavanje i uvođenje nekih suvremenih promjena nužnih za opstanak grane koja nam svima dostavlja hranu na stol.
Ulaz će biti besplatan, a planirano radno vrijeme je u petak od 12 do 18 sati, subotu od 10 do 18 sati te u nedjelju od 10 do 17 sati.
Svi izlagači i posjetitelji će morati poštivati epidemiološke mjere koje tada budu na snazi, napominju organizatori.
Tagovi
Agro Terra Sajam Istra Poljoprivredni sajam Najava
Autorica
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.