Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Radionica
  • 21.09.2019. 15:00
  • Međimurska, Čakovec

Prijavite se na radionicu "Znanje i razvoj: Inovacijama do konkurentne poljoprivrede"

Putem besplatne radionice koja će se održati u Čakovcu žele se okupiti predstavnici poljoprivredno-prehrambenog sektora kako bi se prenijela nova znanja i informacije o mogućnostima financiranja projekata u nadolazećem razdoblju

Foto: Pixabay/curmet
  • 334
  • 20
  • 0

Radionica "Znanje i razvoj: Inovacijama do konkurentne poljoprivrede“ održat će se 24. rujna 2019. godine s početkom u 10 sati u Tehnološko – inovacijskom centru Međimurje, na adresi Bana Josipa Jelačića 22 B u Čakovcu, a u organizaciji tvrtke Impuls savjetovanje iz Zagreba. 

Za jačanje konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora u Hrvatskoj nužna je modernizacija i diversifikacija prema proizvodima s dodanom vrijednosti i veći oslonac na znanje i inovacije. Također, olakšavanje pristupa produktivnom kapitalu dovode do nužno potrebnog poticaja za rast produktivnosti rada u hrvatskoj poljoprivredi. Ograničen pristup financijskim sredstvima, modernim tehnologijama, tržištu, kao i nedostatan poduzetnički kapacitet i znanje, otežavaju transformaciju malih poljoprivrednih gospodarstva u učinkovita srednje velika gospodarstva. 

Putem radionice koja će se održati u utorak u Čakovcu žele se okupiti predstavnici poljoprivredno-prehrambenog sektora kako bi se prenijela nova znanja i informacije o mogućnostima financiranja projekata u nadolazećem razdoblju, a s ciljem unaprjeđenja tehnoloških mogućnosti i uvođenja inovacija u poslovanju, prijenos znanja i informacija o raspoloživim financijskim sredstvima za poljoprivredno-prehrambeni sektor u okviru Programa ruralnog razvoja RH do kraja postojećeg programskog razdoblja. Kao i o budućem programskom razdoblju i Zajedničkoj poljoprivrednoj politici (ZPP) koja će se usredotočiti na modernizaciju sektora poticanjem korištenja i širenja znanja, inovacija i uvođenja digitalizacije te primjena postojećih znanja i tehnologija u poljoprivredi.

Program radionice 

  • 10.00 – 10.30 Uvodni govor 
  • 10.30 – 11.00 Razvoj poljoprivrednih gospodarstava kroz raspoložive programe i natječaje, Valentina Hažić, Izvršna direktorica Impuls savjetovanje d.o.o.
  • 11.00-11.30 Budućnost financiranja poljoprivrede u Hrvatskoj u okviru nove ZPP, Mladen Jakopović, Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore
  • 11.30 – 11.45 Pauza za kavu
  • 11.45 - 12.15 Strateški izazovi u poljoprivredi i moguća rješenja, Zvjezdana Blažić, Geja savjetovanje
  • 12.15 – 12.45 Jačanje inovativnih kapaciteta u poljoprivrednoj proizvodnji, dr.sc. Tomislav Kos, Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru
  • 12.45-13.30 Pitanja i odgovori
  • 13.30 Domjenak

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Online obrazac za prijavu je potrebno ispuniti najkasnije do 22.9.2019. godine. 


Tagovi

Čakovec Radionica Znanje Inovacije Razvoj


Autorica

Valentina Hažić

Više [+]

Valentina je magistra inženjerka hortikulture i sveučilišna specijalistica organizacije i menadžmenta s dugogodišnjim radnim iskustvom u savjetovanju poljoprivrednika i pripremanju projekata financiranih iz najrazličitijih EU programa. Posvećena je razvoju lokalnih sustava hrane, unapređenju poslovanja vlastitog obiteljskog gospodarstva te općenito uvođenju inovativnih poslovnih procesa na obiteljskim gospodarstvima.