Pretraga tekstova
Glavni, međunarodni specijalizovani sajam stočarstva - Sommet de l 'Elevage, održava se u gradu Clermont-Ferrand, u Francuskoj, od 02. do 04. oktobra. Ovaj grad smješten je u srcu centralnog masiva (Massif Central), najvećoj evropskoj regiji poznatoj po uzgajivačima goveda.
Glavni, međunarodni specijalizovani sajam stočarstva - Sommet de l 'Elevage, održava se u gradu Clermont-Ferrand, u Francuskoj, od 02. do 04. oktobra. Ovaj grad smješten je u srcu centralnog masiva (Massif Central), najvećoj evropskoj regiji poznatoj po uzgajivačima goveda.
U toku trajanja sajma bit će predstavljen zanimljiv sadržaj. Preko 2.000 izloženih životinja, visokog genetskog potencijala, 1.500 izlagača, specijalizovanih za uzgoj goveda. Takođe, posjetioci će moći da prisustvuju konferencijama, o aktuelnim poljoprivrednim temama.
Izložene životinje su elitnog pedigrea, od kojih je 1.300 goveda, 400 ovaca i 300 konja. Kod goveda, posjetioci će moći da vide 22 pasmine, mliječne i mesne, zatim 26 pasmina ovaca i 16 pasmina konja. Ova manifestacija je vodeća izložba stoke u Evropi.
Posjetiocima su do sada bili najatraktivniji sektori: ishrana životinja, genetika, zdravlje i higijena životinja, mlijeko i mliječna oprema, oprema za stoku, poljoprivredni objekti, obnovljivi izvori energije, poljoprivredne mašine i još mnogi drugi.
Na 180.000 metara kvadratnih izložbenog prostora prisutno je 1.500 izlagača, od kojih je 300 stranih iz 31 zemlje. Sajam posjeti 95.000 profesionalnih posjetilaca, od kojih je 4.500 međunarodnih, iz 85 zemalja.
Za međunarodne posjetioce predviđen je tzv. VIP tretman. On podrazumijeva besplatan ulaz na izložbu, lični doček, stručni obilazak izložbe, B2B sastanci sa izlagačima, internet i brojne druge pogodnosti. Međunarodni poslovni klub, površine 300 metara kvadatnih, stoji na raspolaganju kako bi pomogao da se efikasno razviju kontakti na izložbi.
Postoji i mogućnost ranije registracije i ona iznosi pet eura po osobi. Možete rezervisati svoje mjesto OVDJE. Takođe možete se registrovati i na licu mjesta, tokom samog trajanja manifestacije. Registracija se preporučuje zbog ograničenog broja mjesta.
Tagovi
Specijalizovani sajam stočarstva Uzgoj goveda Sommet de l
Autor
Više [+]
Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži,... Više [+]
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži, sunčevi zraci miluju poljoprivredna gazdinstva, darujući svakom plodu raskošnu ljepotu. Selo je nešto posebno, mjesto gdje snovi počinju i gdje se ostvaruju. Miris hrane je poseban, voće slatko i ne tretirano hemikalija. Sve što nastaje na selu ima pečat autentičnosti, hrana je svježija, zdravija i često proizvedena uz poštovanje prema zemlji i tradiciji. Upravo ta jednostavna, ali dragocjena veza čovjeka i prirode čini seosku proizvodnju hrane koja nosi priču. Priču o radu, čovjeku težaku i njegovom trudu i zemlji u kojoj je uloženo toliko ljubavi, ali i znoja i duše. Jer težak strepi nad oranicama, liježe i budi se sa nadom da će iz sjemena nastati novi život. Dok drugi spavaju, on razmišlja o novom danu i snazi koju će uložiti u nepregledne oranice koje život znače.
Leticija Hrenković
prije 3 tjedna
Krasan opis i jako lijepo kadrirano Krasan opis i jako lijepo kadrirano