Pretraga tekstova
Gradačački sajam šljive se održava od 23. do 26. avgusta ove godine.
Nakon tragedije koja se dogodila 11. avgusta u Gradačcu, a u kojoj je ubijeno troje ljudi, Organizacioni odbor Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajma šljive, donio odluku kojom se planirani kulturno-zabavni program u potpunosti odgađa u dane jubilarnog 50. izdanja ove manifestacije.
Gradačački sajam šljive se održava od 23. do 26. avgusta ove godine.
"Ostale sajamske aktivnosti ćemo realizovati u planiranim rokovima. O novim terminima realizacije planiranih muzičkih koncerata ćemo Vas blagovremeno obavijestiti. Hvala Vam na razumijevanju", saopćio je Organizacioni odbor.
U dane ove najstarije specijalizirane sajamske manifestacije u Gradačcu se očekuje dolazak oko 350 izlagača iz šest zemalja: Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske, Francuske i Bosne i Hercegovine. Predstavit će se proizvođači sjemenskog i sadnog materijala, proizvođači i prerađivači voća i povrća, mesa i mesnih prerađevina, alata i mehanizacije, uzgajivači domaćih životinja, pčelari i drugi.
Tagovi
Sajam šljive Gradačački sajam Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Organizacioni odbor
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Partner
Husein Kapetana Gradaščevića 7,
76250 Gradačac,
Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0) 35 817 222,
e-mail: info@gradacackisajam.ba
web: https://gradacackisajam.ba/
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži,... Više [+]
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži, sunčevi zraci miluju poljoprivredna gazdinstva, darujući svakom plodu raskošnu ljepotu. Selo je nešto posebno, mjesto gdje snovi počinju i gdje se ostvaruju. Miris hrane je poseban, voće slatko i ne tretirano hemikalija. Sve što nastaje na selu ima pečat autentičnosti, hrana je svježija, zdravija i često proizvedena uz poštovanje prema zemlji i tradiciji. Upravo ta jednostavna, ali dragocjena veza čovjeka i prirode čini seosku proizvodnju hrane koja nosi priču. Priču o radu, čovjeku težaku i njegovom trudu i zemlji u kojoj je uloženo toliko ljubavi, ali i znoja i duše. Jer težak strepi nad oranicama, liježe i budi se sa nadom da će iz sjemena nastati novi život. Dok drugi spavaju, on razmišlja o novom danu i snazi koju će uložiti u nepregledne oranice koje život znače.
Leticija Hrenković
prije 2 dana
Krasan opis i jako lijepo kadrirano Krasan opis i jako lijepo kadrirano