Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ocjenjivanje vina
  • 26.10.2015. 11:35

Ocjenjivanje hrvatskih vina Vina Croatia

Prvo nacionalno ocjenjivanje hrvatskih vina "Vina Croatia", održava se od 24. do 26. studenog 2015.

  • 204
  • 11
  • 0

Udruženje vinarstva od 24. do 26. studenog 2015. godine organizira 1. Nacionalno ocjenjivanje hrvatskih vina pod nazivom Vina Croatia. Cilj je nacionalnog ocjenjivanja vina daljnja promocija hrvatskih vina, ali i jačanje konkurentnosti proizvoda vina na tržištu s preporukom potrošačima.

Vina će se ocjenjivati klasičnom metodom, 100 bodova u skladu pravilima organizacije International Organisation of Vine and Wine (OIV-a) i L’ Union Internacionale des Oenologues (UIOE-a). Rok do kojega se vinarije trebaju prijaviti jest 30. listopada 2015., a za dostavu vina 6. studenog 2015. Kotizacija za do pet uzoraka iznosi 150,00 kn po uzorku, a na svaki sljedeći uzorak ostvaruje se popust u visini od 20%.

Knjižice nagrađenih vina

Na osnovu zbirnih bodova postignutih pri ocjenjivanju, vinima se dodjeljuju sljedeća odličja: velika zlatna medalja, zlatna medalja i srebrna medalja te šampioni po kategorijama.

Ocjenjivanje će provoditi tri komisije koje čine po pet stručnih članova u svakoj komisiji, od kojih inozemne stručnjake čine tri člana (iz Njemačke, Francuske, Švicarske, Slovenije), dok su 2 člana iz Hrvatske. Važno je napomenuti da su rezultati ocjenjivanja temelj za izradu web stranice i brošure, odnosno knjižice nagrađenih vina s preporukom za potrošače.

Dodjela nagrada na VinoComu

S obzirom na to da se ocjenjivanje održava neposredno prije proglašenja pobjednika, i dodjeljivanje nagrada održat će se u hotelu Esplanada Zagreb 27. 11. 2015 godine, na festivalu VinoCom.

Poziv za sudjelovanje, Pravilnik ocjenjivanja i prijavnicu s uvjetima prijave za 1. Nacionalno ocjenjivanje hrvatskih vina Vina Croatia možete naći u prilogu, a pošaljite ju najkasnije do 30. 10. 2015. godine na elektroničku adresu poljoprivreda@hgk.hr ili na faks 01/ 4561 545.


Dokumenti


Tagovi

Ocjenjivanje vina Knjižice Vina Croatia Vinocom Šampioni Velika zlatna medalja


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijedlog za vikend! Muzej bećarca u Pleternici mjesto je na kojem ćete puno naučiti, zabaviti se, vratiti u prošlost, uz pomoć tehnologije postati i sami bećaruša ili bećar, otkriti kakve veze ima bećarac i repanje... Ma ovo je zabava za č... Više [+]