Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PMT
  • 12.06.2017. 18:00

Nova finska serija A traktora u zemlji tulipana

U središtu zbivanja Valtra eventa za cijeli svijet u Nizozemskoj bio Valtra SmartTouch i uz njega ergonomski naslon za ruku u novim modelima Valtra traktora.

  • 3.302
  • 320
  • 0

Zemlja tulipana. Nizozemska. Nema boljeg trenutka i bolje odabrane zemlje za Valtrin launch event i predstavljanja noviteta u svijetu. Dileri iz cijelog svijeta, novinari sa svih meridijana sletili su u Amsterdam i uputili se u Apeldoorn.

Gradić u jednom od najnaprednijih i najrazvijenih poljoprivrednih krajeva Europe, nizozemskoj provinciji Gelderland. Kad izađete iz hotela, kada šećete šumom, kada ste na Valtra eventu na koktelu, uvijek je negdje u neposrednoj blizini farma krava, svinja, ovaca.

Zrakom struji slatkasto kiseli miris silaže pomiješan s vonjem gnoja. I tamo su svi na to ponosni. Kraj koji živi od poljoprivrede, ali i posebno za poljoprivredu. U središtu zbivanja Valtra eventa za cijeli svijet u Nizozemskoj bio Valtra SmartTouch i uz njega ergonomski naslon za ruku u novim modelima Valtra traktora.

Audio-video show u Verkracht kongresnom centru

Ovaj višestruki svjetski pobjednik u brojnim izborima za najtraktore je jedna od najnaprednijih traktorskih brandova u svijetu. I nema godine i sezone da Valtrini stručnjaci pred kupce ne izađu s novostima u svom prodajnom programu. Sve se odigravalo u kongresnom centru Verkracht koji je u stilu zemlje, sela u okruženju, farmi u neposrednoj blizini doslovce utopljen na svojevrstan način u zemlju. Kao da izvire iz nizozemske dine.

Valtra traktori

U njemu je na specifični audio i vizualni način Valtra pokazala svijetu svoje adute na svjetskom tržištu. Izmjenjivali su se kratki govori na ogromnom video zidu, ali i filmovi i fotografije Valtre u svim mogućim uvjetima. Iz Hrvatske s predstavnikom Valtre u Hrvatskoj, Adamom Dominkovićem, iz tvrtke PMT na ovom događaju sudjelovali su i Renata Prusina iz Agroglasa, Hrvoje Klekar iz Gospodarskog lista i Damir Rukovanjski iz Agrokluba. Gledali su, vozili traktore, orali, gnojili i uživali u idiličnom okruženju kakvo nudi ovaj kraj Nizozemske.

SmartTouch tehnologija

Valtra uvodi novi SmartTouch naslon za ruku s potpuno integriranom tehnologijom. SmartTouch je dostupan na Valtra traktorima od 135 do 405 konjskih snaga s Versu powershift i Direct / CVT mjenjačima. A najnovije je da je taj novitet donio u Finsku nagradu Red Dot Design za 2017. SmartTouch ima novo korisničko sučelje koje omogućuje operateru pristup svim funkcijama u samo dvije razine izbornika i lako nadgledanje statusa i funkcija traktora.

Valtrin druga precizna tehnologija poljoprivredne tehnologije uključuje novi Auto-Guide, ISOBUS, kontrolu sekcije, varijabilnu kontrolu protoka i upravljanje zadacima. Kupci valtrinih traktora sada mogu imati koristi od preciznih tehnologija koje su u potpunosti integrirane s Valtra traktorima i novim SmartTouch korisničkim sučeljem.

Precizna poljoprivreda od koje svi imaju koristi

"Ovo je važan korak u smislu naše tehnološke ponude. Vjerujemo da naša rješenja omogućuju preciznu poljoprivrednu tehnologiju dostupnu na novom i korisnijem načinu od koje će imati koristi svi poljoprivrednici", kazao je Mikko Lehikoinen, direktor marketinga tvrtke Valtra Inc.

Valtra traktori

Novi Auto-Guide nudi izbor dva različita prijemnika koji rade preko AGCO upravljačkog sučelja na traktoru. Sada je sve u potpunosti integrirano s traktorom. Valtrain SmartTouch terminal također služi kao terminal Auto-Guide.

SmartTouch radi besprijekorno kao ISOBUS terminal. ISOBUS je svojevrsni ključ za naprednu kontrolu implementacije, kao i za precizna rješenja za poljoprivredu kao što su kontrola sekcije ili kontrola varijabilnih brzina. Integracija ISOBUS značajki s novim SmartTouch pokazuje kako AGCO ima snažnu predanost otvorenim industrijskim standardima.

Puna integracija olakšava prijenos podataka o terenu i podataka vezanih za rad, uključujući ISOBUS implementirajte podatke temeljene na preciznoj lokaciji. TaskDoc i TaskDoc Pro su izborne značajke za SmartTouch koje to čine bez potrebe za dodatnim terminalima. To smanjuje i kompleksnost i troškove. Oni rade s bežičnom komunikacijom (Bluetooth ili GSM) između programa za upravljanje traktorom i farmom (FMIS). Gospodarski menadžeri mogu planirati svoj posao izvan mreže i poslati ih na SmartTouch terminal. Tijekom rada u polju, dokumentacija se automatski ažurira. Neke su samo od mogućnosti novih valtrinih tehnologija s kojima smo se upoznali u Nizozemskoj.

Potpuno nova serija A traktora

Nova Valtra A4 serija se proizvodi u finskoj tvornici u gradiću Suolahti, ali u Brazilu, u Mogi das Cruzesu što ga čini doista globalnim traktorom. Ovo što smo vidjeli u Nizozemskoj potpuno je novi traktor. Pokreće ih i novi AGCO Power Stage 4 dizelski motori opremljeni najsuvremenijom tehnologijom. Tri najmanji modeli imaju motore od 3,3 litre, a četiri najveća modela od 4,4 litara. Oba su četiri ventila s potpuno novim common rail sustavima za ubrizgavanje koji su u stanju proizvoditi velike snage ekonomski.

SCR tehnologijom koju koriste ispunjavaju uvjete zaštite okoliša norme 4, a opremljeni su i sustavima koji štede potrošnju goriva. Nova serija A pokriva iznimno široki raspon snage od 75 do 130 KS a na tržište idu u tri različite velličine šasije. Čine se upravo idealni, kako kažu Valtri, za sve radove u polju, u šumarstvu, te na poslovima kao što su prskanje ali i posebno rad s tzv. zelenom linijom. Dakle košnji, pripremi sijena, sjenaže i baliranje. U radionici na terenu uvjerili smo se i kako funkcioniraju s novom generacijom tvornički ugrađenih prednjih utovarivača koji nude bolju vidljivost. Novi traktori A serije imaju izvrsnu vidljivost iz kabine ne samo kod rada prednjih utovarivača nego i kod svih ostalih zadataka pri radu tijekom dana ili noći, u dobrom ili lošem vremenu, u zgradama ili na poljima.

Koncept 365 dana vidljivosti već je pokazao uspjeh u serijama N4 i T4. U novoj seriji A HiTech prijenos snage podržava najbolji mehanički prijenos ikad vidljiv u ovoj klasi traktora. Nova serija A dolazi s električno upravljanim podizanjem AutoControl kao što je i na ostalim traktorima Valtra. Pametna modularna baza omogućuje svakom A4 modelu da osigura dovoljan kapacitet podizanja do 5,2 tone. Serija A4 ima potpuno novi dizajn kabine koji nudi najveći prostor u ovoj klasi traktora. Nova kabina je udobna i funkcionalna što čini traktor ugodnim i jednostavnim za korištenje.

U ovoj svjetskoj promociji Valtre njihovi stručnjaci su nam predstavili Unlimited, da tako nazovemo, koncept njihovih traktora. Odnosno kako se mogu koristiti i kao vojno vozilo, komunalni traktor, šumarski i, normalno poljoprivredni. U svim ovim sektorima Valtra se koristi, a i proizvodnja se za te sektore i prilagođava dodatnim rješenjima.


Fotoprilog


Tagovi

Valtra Auto-Guide Smart touch Nizozemska Soulahti Finska Amsterdam


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs