Pretraga tekstova
U Vukovaru se danas kuha najveći čobanac na svijetu!
Osječanin Denis Šoštarić kuha najveći čobanac na svijetu danas, u nedjelju (21. kolovoza) u susjednoj Hrvatskoj u Vukovaru, na Sportskom rekreacijskom centru Lijeva bara.
U rušenje svjetskog rekorda upustio se poznati slavonski majstor kotlića i glavni kuhar Šoštarić sa njegovih 12 pomoćnika, a kuha ga u golemom kotliću koji je kamionom prebačen u Hrvatsku iz Bačke Palanke.
Bude li sve po planu, Hrvatska bi danas mogla postati nositelj Guinnessovog rekorda u najvećem skuhanom čobancu.
Sve se odvija u sklopu trodnevne manifestacije Tamburaški kirbaj koja se održava u Vukovaru od 19. do 21. kolovoza, a u prva su se dva dana natjecati tamburaši, i to za nagradu od 10.000 kuna, prenosi Glas Slavonije.
Čobanac će se prodavati u porcijama, a dio je prihoda namijenjen u humanitarne svrhe.
Skuhat će 12.500 porcija, odnosno 4.650 litara čobanca. Za to će utrošiti tonu i 700 kilograma mesa. "Kotlić smo posudili od kolega iz Srbije, a u kojem su oni 2001. kuhali riblji paprikaš", kaže Šoštarić.
Prvo su odradili i probno kuhanje, kako kažu, jer su morali provjeriti koliko je vremena potrebno da u kotliću provrije voda. Toliki čobanac nikada nije kuhan odjednom ni u Hrvatskoj ni bilo gdje drugdje u svijetu. Kuhanje čobanca je navodno počelo u 4 sata, a završeno je u 13h.
Kirbaj je u petak i subotu obogaćen dodatnim sadržajem: noćni sajam obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava i zadruga, a na Lijevoj bari nastupali su Golubići, KUD-ovi, sastavi Allegro, Sokak bez imena, Iločke bekrije, Endemi, Boćarski inat, Royal, Čilaš, Sremci, Sanjalice i, na kraju, u nedjelju, točnije u ponedjeljak, zasvirat će od pola sata nakon ponoći pa do 2 sata ujutro pobjednički tamburaški sastav bogatiji za 10.000 kuna glavne nagrade.
Tagovi
OPG Najveći čobanac Rekord Noćni sajam
Autorica
Više [+]
Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Kad uzmeš los i neprovjeren supstrat , očekuj ovo! Ne štedite na supstratu
P.s. Na kraju se sve moralo presaditi u novi supstrat