Pretraga tekstova
25. Međunarodni sajam pčelarstva biće održan u Somboru 26. augusta. Prijave za izlagače do 20. augusta.
25. Međunarodni sajam pčelarstva biće održan u Somboru, 26. augusta u ulici Kralja Petra I. Posjetitelje očekuje mnoštvo proizvoda, koji će biti na prodaju.
Službeno otvaranje sajma je u osam sati. Predviđen je i kulturno-umjetnički program, kao i predavanje dr. Stipana Kovačića iz Hrvatske, u sali gradske kuće u Somboru sa početkom u 12 sati.
Izlagači sami obezbeđuju tezge. Kotizacija za učešće je 2.000 dinara po jednom štandu, i uplaćuje se na račun Udruženja pčelara "Avram Maksimović" iz Sombora, broj: 355-1044139- 35 otvoren kod Vojvođanske banke, do 20. augusta.
Za sve dodatne informacije, kontakt osobe su: Radomir Malbaški - 069 1805941 i Vesela Savin - 060 3190154.
Foto: mezeizsani/Pixabay
Tagovi
Sajam pčelarstva Sombor Izlaganje Med
Autorica
Više [+]
Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.