Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival vina
  • 19.05.2014. 14:00

Međunarodni festival vina Interfest 2014.

Pored bogate vinske ponude na festivalu vina Interfest 2014. u Novom Sadu predstavit će se proizvođači rakija, sireva, suhomesnatih proizvoda i maslinovih ulja, a za dobru zabavu pobrinut će se tamburaši

  • 624
  • 153
  • 0

U susjednoj Srbiji u Novom Sadu ove godine će se od 19. do 21. lipnja održati 11. međunarodni festival vina Interfest 2014. Festival je to koji tradicionalno okuplja proizvođače vina, turističke organizacije i sve one koji se bave proizvodnjom, distribucijom i promocijom vina, uz nastup domaćih i inozemnih izlagača.

Organizator zajedničkog nastupa hrvatskih vinara okupljenih pod brendom "Vina Croatia - Vina Mosaica" je HGK - Županijska komora Zagreb. Na prošlogodišnjem jubilarnom 10. Interfest-u sudjelovalo je devedesetak vinarija iz devet zemalja i to: Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Mađarske, Španjolske, Italije i Portugala.

Pored vinske ponude, na festivalu će biti predstavljen i značajan broj rakija te drugih jakih alkoholnih pića, sireva, suhomesnatih proizvoda i maslinovih ulja. Posjetitelji će uz dobra vina moći kušati i mediteranske specijalitete, a za glazbeni ugođaj već tradicionalno će se pobrinuti tamburaši. Prateći dio ovogodišnjeg Interfesta uključivat će radionice i predavanja u čijem središtu će biti vino.

Direktorica festivala Nataša Budisavljević sumirajući dosadašnje festivale naglašava da se "u proteklih deset godina koliko Interfest postoji, u Srbiji pojavio veliki broj vinarija i mnogo novih vina, čime je i kvalitet tog pića u našoj zemlji porastao. Mogućnost da se na jednom mjestu proba mnoštvo vina jedna je od prednosti ove prve svetkovine vina međunarodnog karaktera kod nas, ali i ostalih takvih manifestacija".

Prošle godine u okviru hrvatskog izložbenog prostora na Interfestu su nastupili: Belje d.d., Darda; Badel 1862 d.d., Zagreb; Iločki podrumi d.d., Ilok; Commot d.o.o., Motovun; Vina Cattunar, Brtonigla; Udruga Plavac mali, Janjina, Pelješac; Udruga Moslavačka vinska cesta, Kutina; Turistička zajednica općine Oprtalj, Oprtalj; MGK Pack d.d., Kukuljanovo.

Za dodatne informacije oko ovogodišnjeg nastupa možete se obratiti gđi. Biserki Šafran Fuchs i gđi. Vesni Krišto putem tel: 01/4606 777 ili e-maila: vkristo@hgk.hr ili bsafran@hgk.hr.


Tagovi

Novi Sad Srbija Interfest Festival vina Rakija Vinarstvo Vinogradarstvo Biserka Šafran Fuchs Vesna Krišto


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.