Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izložba paške ovce i paškog sira
  • 25.06.2017. 16:30

Izložba paške ovce i paškog sira na Pagu

Manifestacija obuhvaća ocjenjivanje kvalitete paškog sira, ocjenjivanje najbolje kolekcije ovaca te najboljeg ovna.

Foto: hpa.hr
  • 1.288
  • 78
  • 0

Grad Novalja je s Udrugom uzgajivača paške ovce pokrenula manifestaciju ''Izložba paške ovce i paškog sira'' koja je za zadaću imala promociju paške ovce i paškog sira kroz turističku prezentiraju te istodobno znanstvenim pristupom unaprijediti razvoj stočarstva na Pagu.

Manifestaciju suorganizira Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Ispostava Novalja te Hrvatski stočarski centar i Agronomski fakultet iz Zagreba. Manifestacija obuhvaća ocjenjivanje kvalitete paškog sira, ocjenjivanje najbolje kolekcije ovaca te najboljeg ovna. Ovogodišnja manifestacija održat će se 07.07.2017. godine. u Novalji na Pagu.

Brojni turisti posjetitelji manifestacije

Uz to, na manifestaciji se redovito održavaju znanstveni skupovi s temama koje se odnose na poboljšanje kvalitete paške ovce, sira i mesa. Tu su redovito prisutne aktualne teme vezane za npr. budućnost ovčarstva na otocima, uvođenje novih normi u proizvodnji sira i sl.

Sve četiri udruge koje djeluju na otoku Pagu veliku pozornost poklanjaju upravo ovoj manifestaciji kroz koju brojne turiste koji su nazočni na otoku upoznaju s ovim tradicionalnim proizvodima. Uz to što gosti mogu vidjeti izložene kolekcije najboljih grla paške ovce, imaju priliku i degustirati svjetski poznati paški sir.

Izvor: novalja.hr, Foto: hpa.hr


Tagovi

Izložba paške ovce i paškog sira Novalja 2017


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]