Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralna žena
  • 30.07.2015. 13:20

Festival žena iz ruralnih područja KKŽ!

Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije održava se 24. listopada 2015.

  • 214
  • 15
  • 0

Projekt Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije obuhvaća terensko animiranje žena, koje žive i rade u ruralnom području Koprivničko-križevačke županije (sela, prigradska naselja i gradovi).

Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije održava se 24. listopada 2015. u Goli.

Cilj projekta je umrežavanje žena radi unapređivanja položaja žene u ruralnom prostoru, razmjene iskustava, znanja i vještina te afirmacije žena u cilju podizanja kvalitete življenja u ruralnim područjima, očuvanje obitelji i kulturne baštine, održavanja, stvaranja i promicanja vrijednosti života i rada na selu.

Sudjeluju i poljoprivrednice i domaćice

Dosadašnja iskustva govore u prilog zadovoljstvu žena, koje su sudjelovale uz doživljaj posebnog iskustva uz druženja, poslovne kontakte i stvaranje prijateljskih veza.

Sudjelovati mogu sve žene, koje se bave različitim poslovima: vrtlarstvom, vinogradarstvom, poljoprivredom i stočarstvom, ali i one koje nemaju ni obradivu zemlju ni stoku, koje su domaćice ili su zaposlene ili imaju vlastitu firmu ili obrt. Želimo uključiti što veći broj žena i pokazati različitost života današnje žene u ruralnim područjima. Bitna je njihova svestranost i kreativnost s posebnim naglaskom na njegovanje tradicije, kulturne baštine, izričaja i običaja Podravine i Prigorja. Važno je da žele sudjelovati na Festivalu te iskoristiti priliku za pojedinačnu prezentaciju, a to su ujedno i najvažniji kriteriji.

Završna priredba

Žene se mogu prijaviti telefonskim pozivom organizatorici Verici Rupčić na broj 091-7394-021, koja će im dati detaljne upute. Nakon prijave, povjerenstvo obilazi svaku kandidatkinju u dogovoru prema vremenu kada to njoj odgovara. Bez ikakvih obaveza za dodatne pripreme, na njezinom obiteljskom gospodarstvu u opuštenom razgovoru utvrđuju se elementi za ocjenjivanje prema postojećim kriterijima te se obavi fotografiranje u okruženju koje sama žena izabere, a čiji materijali prate pojedinačno predstavljanje na samom Festivalu. Nakon toga se priprema završna priredba Festivala žena iz ruralnih područja KKŽ, koja će se ove godine održati u listopadu u Goli.

Izložbeni štandovi puno etno predmeta

Na samoj priredbi Festivala, kandidatkinje u narodnim nošnjama uređuju izložbene štandove gdje izlažu svoje proizvode: domaću hranu, kolače i piće (manje količine) te svoje uratke i ručne radove, kao i različite etno predmete. Uz puno mašte i ideja, svaka kandidatkinja može prikazati priču, kojom pokazuje svoj rad, svakodnevni mar i različitu kreativnost te očuvanje tradicije.

Pozivamo žene da se kandidiraju i aktivno uključe u ovaj projekt, koji potiče žene iz ruralnih područja da postanu svjesne svojih kvaliteta te da ih prikažu svekolikoj javnosti jer je to i jedinstvena prilika gdje osobno mogu pokazati svoju marljivost, svestranost i kreativnost, kojom prilikom prezentiraju i svoju obitelj i kraj u kojem žive. U proračunu županije su osigurana financijska sredstva za pokriće dijela troškova.


Tagovi

Festival žena KKŽ Koprivničko-križevačka županija Očuvanje obitelji Kreativnost Verica Rupčić Ruralne žene Umrežavanje žena Gola


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]