Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Samoniklo bilje
  • 21.04.2016. 18:30

Festival samoniklog bilja po sedmi put u Kršanu!

U subotu, 23. i nedjelju, 24. travnja na sportsko-rekreacijskom centru Pristav, Kršan će po sedmi put biti domaćin Festivala samoniklog bilja.

Foto: Na Okić
  • 407
  • 21
  • 0

Kršan je ove godine po sedmi put domaćin festivala samoniklog bilja. U subotu, 23. i nedjelju, 24. travnja na sportsko-rekreacijskom centru Pristav u vremenu od 11 do 19 sati kroz različita stručna predavanja, panel diskusija na temu Financiranje projekata iz EU fondova i radionice posjetitelji će imati prilike upoznati svijet samoniklog i ljekovitog bilja.

Svečano otvorenje zakazano je za subotu, 23. travnja u 11 sati, a ovogodišnji Festival održava se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Otkrivanje blagodati bilja

Brojni izlagači i ove će godine otkriti blagodati bilja u gastronomiji, fitoterapiji, kozmetici i liječenju, a voditelji više radionica upoznat će polaznike kako brati bilje na kršanskim livadama, kako ga koristiti i kao npr. priručni glazbeni instrument, kako ga sljubiti s čokoladom, a kako se u prirodi može i razonoditi. Ove godine organiziran je i edukativni nedjeljni izlet na Plominsku goru.

Šumski kuhar Antun Rudan, travar Franko Zgrablić, nutricionist i fitoterapeut Ivan Lesinger, botaničar Slavko Brana, samo su neki od predavača kojima je bilje davno ušlo pod kožu.

Organizatori Festivala i ove su godine Općina Kršan, TZ Općine Kršan i Poljoprivredna zadruga Ćepić polje, a suorganizator Upravni odjel za poljoprivredu Istarske županije koja je ujedno i pokrovitelj događanja. Partner Festivala je Turistička zajednica Grada Metkovića.

Kršanska biljna priča do sada je privukla više od 20.000 posjetitelja iz raznih dijelova Hrvatske, ali i iz Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine.

Foto: Na Okić


Dokumenti


Tagovi

Kršan Samoniklo bilje Antun Rudan Franko Zgrablić Ivan Lesinger Slavko Brana


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."