Pretraga tekstova
Drugi mostarski 10-dnevni kurs permakulture održava se od 11. do 20. novembra. Prijave su do 5. novembra.
Tečaj permakulture, u svijetu poznat kao PDC (kurs permakulturnog dizajna), organizira se po drugi puta u Mostaru. Pored pitanja kako stvoriti vlastitu hranu, energiju, ili kuću od prirodnih materijala, permakultura odgovara i na problem života u kriznim okolnostima, što je jedan od razloga njene sve veće popularnosti u regionu.
Edukatore na ovom kursu koji organiziraju Ured za permakulturu iz Hrvatske i Udruženje građana Nešto Više (BiH), predvode ponajbolji na ovim prostorima: Ivan Gregov instruktor je permakulture sa najdužim stažem u Hrvatskoj, a Damir Šeler jedan od vodećih majstora za alternativne poljoprivredne vještine.
Uz teoretske i praktične djelove, kroz 10 intenzivnih dana, ovaj kurs je usmjeren na održivo preoblikovanje vlastitog životnog prostora. Tokom dva vikenda kurs će se održavati cjelodnevno, a kroz radni tjedan u terminu od 16 do 21h te se sastoji od sljedećih blokova:
Posebna promotivna cijena za drugi mostarski 10-dnevni kurs permakulture je 280 KM. Kurs se održava od 11. do 20. novembra/studenog 2016. Broj polaznika je ograničen (minimalno 15, maksimalno 20), a zadnji rok za prijave/uplate je 05. novembra/studenog 2016, ili ranije ukoliko se mjesta popune. Za detalje, pitanja i prijave obratite se na mail: uredpk@gmail.com (Ivan) ili sanjadjermanovic@nestovise.org (Sanja).
Foto: Facebook/Nešto više
Tagovi
Autorica
Više [+]
Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži,... Više [+]
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži, sunčevi zraci miluju poljoprivredna gazdinstva, darujući svakom plodu raskošnu ljepotu. Selo je nešto posebno, mjesto gdje snovi počinju i gdje se ostvaruju. Miris hrane je poseban, voće slatko i ne tretirano hemikalija. Sve što nastaje na selu ima pečat autentičnosti, hrana je svježija, zdravija i često proizvedena uz poštovanje prema zemlji i tradiciji. Upravo ta jednostavna, ali dragocjena veza čovjeka i prirode čini seosku proizvodnju hrane koja nosi priču. Priču o radu, čovjeku težaku i njegovom trudu i zemlji u kojoj je uloženo toliko ljubavi, ali i znoja i duše. Jer težak strepi nad oranicama, liježe i budi se sa nadom da će iz sjemena nastati novi život. Dok drugi spavaju, on razmišlja o novom danu i snazi koju će uložiti u nepregledne oranice koje život znače.
Leticija Hrenković
prije 3 dana
Krasan opis i jako lijepo kadrirano Krasan opis i jako lijepo kadrirano