Pretraga tekstova
Kroz Sajam domaće privrede, Udruženje "Kupujmo i koristimo domaće" nastoji promovirati domaću proizvodnju i potaknuti svjesnost o kvaliteti domaćih proizvoda.
Udruženje Kupujmo i koristimo domaće ima za cilj pokazati da i u BiH ima puno domaćih i kvalitetnih proizvoda čiju bi kupovinu trebalo poticati kako bi se na taj način pomoglo, prije svega domaćim proizvođačima, koji su i u vrijeme krize uspjeli pronaći volje i načina za uspješno bavljenje proizvodnjom, ali i privredi u cijelosti.
Upravo stoga ovo Udruženje već petu godinu za redom organizira Sajam domaće privrede koji se već drugi puta, od 12. do 15. studenog 2014. godine održava u Sarajevu.
Ovogodišnje izdanje Sajma okupilo je 46 izlagača iz BiH od koji se najveći dio bavi organskim uzgojem hrane, prehrambenom i tekstilnom industrijom te građevinarstvom. Posjetitelji su prepoznali značaj i prednosti ovog sajma te ih je iz godine u godinu sve više, a kako svjesnost o važnosti zdrave i organski uzgojene hrane raste, za njom vlada sve veći interes. Najbolji način za nabavku takve hrane su upravo sajmovi koji kupcima pružaju mogućnosti da direktno od proizvođača saznaju sve što ih zanima o konkretnom proizvodu. S druge strane, proizvođači na ovaj način mogu prikupiti vrijedne povratne informacije koje im mogu dalje poslužiti u poboljšanju proizvodnje te uvođenju proizvoda za koje na tržištu postoji realan interes.
Ove su godine proljetne poplave, ali i kasnije učestale kiše, negdje u potpunosti uništile prvi val usjeva pa je uslijedilo presijavanje, dok je u nekim krajevima, iako nije bilo totalnih šteta, zabilježen veliki postotak štete na usjevima. Generalno, ovako kišna godina odgovarala je kulturama koje vole vlagu pa su one sukladno tome pokazale i dobre rezultate dok je urod svih ostalih kultura znatno podbacio. Takvi će rezultati sigurno utjecati i na kvalitetu ali i količinu hrane na koju se može ove godine računati.
Za kraj samo podsjećamo da Sajam domaće privede u Sarajevu traje još danas i sutra.
Foto: depositphotos.com
Tagovi
Kupujmo i koristimo domaće Domaći proizvođači Sajam domaće privrede Organski uzgoj hrane Proljetne poplave Presijavanje Kišna godina Kvaliteta hrane
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
poceo otkup jedne od najcijenjenih gljiva među beračima iste.
tekst- soon :)
Jasmin Hodžić
prije 2 tjedna
Slažem se za ukus, a na tom području ih ima najviše na našem kantonu ! 😇 Slažem se za ukus, a na tom području ih ima najviše na našem kantonu ! 😇
Danijela Plavšić
prije 2 tjedna
Smčak, šmrljci...kako sam samo slabo oko imala nekad 80-tih tražeći ih u selima po dno Vlašića, dok rodica pronađe pet ja tek jednu, a tek ukus Više [+] mmm...meni su sve gljive ljepše od bilo kog pečenja...prava gljivarka :)