Pretraga tekstova
BiH će prvi put biti domaćin vodećeg biznis događaja u regionu Samit 100 koji od 27. do 28. maja okuplja poslovne lidere Jugoistočne Evrope.
Nakon Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, Bosna i Hercegovina će prvi put biti domaćin vodećeg biznis događaja u regionu Samit 100 koji okuplja poslovne lidere Jugoistočne Evrope.
Uz pokroviteljstvo Predsjedništva BiH, ovogodišnji Samit 100 pod nazivom "Dogovor za novo doba Bosne i Hercegovine" bit će održan zajedno sa Brdo Brijuni procesom i okupiti u Sarajevu najeminentnije poslovne lidere iz regiona uključujući Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju.
Samit 100 trajat će od 27 do 28. maja u kongresnoj dvorni zgrade ASA Group, a u organizaciji ASA Prevent grupacije i BBI banke. Specijalni gosti petog godišnjeg Samit100 biznis lidera iz regiona bit će bračni par Samo i Iza Login, kreatori Talking Toma i osnivači i vlasnici OUTFIT7.
Poslovni lideri Jugoistočne Evrope predstavit će primjere dobre prakse i istovremeno raditi na jačanju potencijala za nove investicije kroz saradnju i razvojne projekte.
Foto: Pixabay
Tagovi
Samit 100 Sarajevo Biznis događaj
Autorica
Više [+]
Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.