Pretraga tekstova
Poljoprivredni zavod USK u saradnji sa Gradskom upravom Cazin i Općinom Bosanska Krupa organizira stručna predavanja za poljoprivredne proizvođače koji se bave proizvodnjom povrća u zaštićenom prostoru.
Poljoprivredni zavod USK u saradnji sa Gradskom upravom Cazin i Općinom Bosanska Krupa organizira stručna predavanja za poljoprivredne proizvođače koji se bave proizvodnjom povrća u zaštićenom prostoru.
U saradnji sa Općinom Bosanska Krupa stručno predavanje će se održati u četvrtak, 20.06.2019. sa početkom u 10 sati u maloj sali Doma Kulture. Program će započeti pozdravnom riječi domaćina, a od 10:15-11:30 h će se održati predavanja s temama "Tehnologija proizvodnje (paprike, paradajza, krastavca, salate, luka) u zaštićenom prostoru" i "Zaštita povrtlarskih kultura u zaštićenom prostoru od bolesti i štetnika". Nakon toga slijedi diskusija.
U saradnji sa Gradskom upravom Cazin stručno predavanje će se održati u četvrtak, 20.06.2019. sa početkom u 13 sati u sali Vijećnice grada Cazina. Program započinje uvodnom riječi domaćina te se nastavlja predavanjima s temama "Tehnologija proizvodnje (paprike, paradajza, krastavca, salate, luka) u zaštićenom prostoru" i "Zaštita povrtlarskih kultura u zaštićenom prostoru od bolesti i štetnika", nakon čega slijedi diskusija.
Tagovi
Cazin Bosanska Krupa Predavanje Poljoprivredni zavod USK Povrće u zaštićenom prostoru
Autorica
Više [+]
Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži,... Više [+]
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži, sunčevi zraci miluju poljoprivredna gazdinstva, darujući svakom plodu raskošnu ljepotu. Selo je nešto posebno, mjesto gdje snovi počinju i gdje se ostvaruju. Miris hrane je poseban, voće slatko i ne tretirano hemikalija. Sve što nastaje na selu ima pečat autentičnosti, hrana je svježija, zdravija i često proizvedena uz poštovanje prema zemlji i tradiciji. Upravo ta jednostavna, ali dragocjena veza čovjeka i prirode čini seosku proizvodnju hrane koja nosi priču. Priču o radu, čovjeku težaku i njegovom trudu i zemlji u kojoj je uloženo toliko ljubavi, ali i znoja i duše. Jer težak strepi nad oranicama, liježe i budi se sa nadom da će iz sjemena nastati novi život. Dok drugi spavaju, on razmišlja o novom danu i snazi koju će uložiti u nepregledne oranice koje život znače.
Leticija Hrenković
prije 3 dana
Krasan opis i jako lijepo kadrirano Krasan opis i jako lijepo kadrirano