Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vrbnik
  • 29.07.2013.

Dani vina otoka Krka

U Vrbniku se održavaju Dani vina. Svake se godine organiziraju stručna predavanja za vinare i vinogradare s vrsnim predavačima, te cjelodnevna prezentacija poljoprivredne mehanizacije i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo.

Foto: Stock.xchng
  • 232
  • 10
  • 0

Dani vina otoka Krka (Vrbnik) održavaju se u Vrbniku od 2004. godine, zadnji vikend u kolovozu.
Manifestacija je zamišljena prvenstveno na način da, uz sedam vinara iz Vrbnika i jednog sa otoka Krka, svoja vina svake godine predstave i vinari iz neke druge županije.

Prve 2004. godine naši su gosti bili vinari iz Zagrebačke županije, 2005. iz Sisačko-moslavačke, 2006. iz Bjelovarsko-bilogorske, 2007. iz Koprivničko-križevačke, 2008. iz Dubrovačko-neretvanske, 2009. iz Vukovarsko-srijemske, 2010. iz Krapinsko-zagorske, 2011. iz Primorsko-goranske, a 2012. iz Osiječko-baranjske županije.

Uz vinare, svoje su mjesto našli i ostali proizvođači autohtonih i eko proizvoda

Za razliku od ostalih turističkih mjesta na otoku Krku, u Vrbnik dolaze pretežno domaći i strani izletnici, kako u individualnom tako i u organiziranom aranžmanu ( tijekom travnja, svibnja, lipnja, rujna i listopada autobusima sa područja Istre, Kvarnera i unutrašnjosti Hrvatske, a tijekom srpnja i kolovoza brodovima i brodićima iz nama "susjednih" mjesta Crikvenice, Selaca i Novog Vinodolskog ). Osim razgledavanja bogatstva kulturne baštine izletnicima je nezaobilazan odlazak u jednu od mnogobrojnih konoba, gdje uz konzumaciju pršuta i sira mogu uživati i u dobroj kapljici, već nadaleko poznate i priznate, Vrbničke žlahtine.

Manifestacijom "Dani vina" nastojimo obogatiti turističku ponudu cijelog otoka Krka, pa i šire, izvorno hrvatskim proizvodima, koji su i te kako prihvaćeni i traženi, prvenstveno od stranih, ali i od domaćih gostiju, u obliku suvenira upotrebne vrijednosti. Ovime doprinosimo u maloj mjeri da sa tržišta izguramo jeftine suvenire iz uvoza, i ponudimo kao suvenir butelju kvalitetnog ili vrhunskog vina, razne rakije, eko likere, maslinovo ulje, ovčji, kozji ili kravlji sir, med, ... , jednom riječju proizvode koji asociraju na Hrvatsku kao turističku destinaciju.

Sva se događanja održavaju na dva glavna gradska trga, Trgu Škujici i Placi Vrbničkog statuta, gdje se za tu priliku postavlja 20-tak tipiziranih drvenih štandova.

U petak i subotu od 11,00 do kasnih večernjih sati degustirati se mogu sva vina kod bilo kojeg vinara, a sva buteljirana vina prodaju se po prigodnim cijenama.
Poslijepodnevni i večernji sati rezervirani su za kulturno-zabavni program.

U suradnji sa Hrvatskom poljoprivrednom komorom iz Rijeke svake se godine organiziraju stručna predavanja za vinare i vinogradare s vrsnim predavačima, te cjelodnevna prezentacija poljoprivredne mehanizacije i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo.

Organizator "Dana vina" je Turistička zajednica Općine Vrbnik, a manifestacija se ne bi mogla realizirati bez podrške i financijskog doprinosa Općine Vrbnik, vrbničkih vinara i ugostitelja, te Hrvatske poljoprivredne komore iz Rijeke.

Također svoje učešće u manifestaciji iskazuju i iz Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva turizma, Primorsko-goranske županije, Županije i Turističke zajednice županije iz koje dolaze vinari-gosti i ostali izlagači, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Kvarnera.

Izvor: Vrbnik.hr, Foto: Stock.xchng


Tagovi

Dani vina Krk Vrbnik Prezentacija Poljoprivredna mehanizacija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer