Pretraga tekstova
Kupusijada ima i takmičarski karakter, pa su za najbolje učesnike predviđene novčane nagrade.
Miris kupusa pripremljenog u zemljanim loncima po tradicionalnim receptima, fijakeri koji čuvaju tradiciju na uzgoj konja, izložba starih radinosti koja nas vraća u prošlost, dovoljan su razlog da 8. novembra posjetite Semberiju, odvajkad poznatoj po proizvodnji kupusa.
Naime, Grad Bijeljina najavio je tradicionalno održavanje Mitrovdanskog vašara na prostoru Agrotržnog centra „Knez Ivo od Semberije“ u Bijeljini. Tradicionalno, pokrovitelj vašara je Grad Bijeljina.
Manifestacija će početi u jutarnjim satima kupusijadom, odnosno pripremom svadbarskog kupusa, potom će uslijediti kulturno-umjetnički program, izložba kućne radinosti, starih zanata, voća, povrća, cvijeća kao i izložba domaćih životinja i kućnih ljubimaca. Tačno u podne planirano je okupljanje fijakera koji će upriličiti defile od Agrotržnog centra do Gradske uprave Bijeljina.
Kupusijada ima i takmičarski karakter, pa su za najbolje učesnike predviđene novčane nagrade:
Prijave za učešće na Mitrovdanskom vašaru traju do 5. novembra 2023. godine.
Tagovi
Kupusijada Mitrovdanski vašar Semberija Bijeljina Fijakeri
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži,... Više [+]
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži, sunčevi zraci miluju poljoprivredna gazdinstva, darujući svakom plodu raskošnu ljepotu. Selo je nešto posebno, mjesto gdje snovi počinju i gdje se ostvaruju. Miris hrane je poseban, voće slatko i ne tretirano hemikalija. Sve što nastaje na selu ima pečat autentičnosti, hrana je svježija, zdravija i često proizvedena uz poštovanje prema zemlji i tradiciji. Upravo ta jednostavna, ali dragocjena veza čovjeka i prirode čini seosku proizvodnju hrane koja nosi priču. Priču o radu, čovjeku težaku i njegovom trudu i zemlji u kojoj je uloženo toliko ljubavi, ali i znoja i duše. Jer težak strepi nad oranicama, liježe i budi se sa nadom da će iz sjemena nastati novi život. Dok drugi spavaju, on razmišlja o novom danu i snazi koju će uložiti u nepregledne oranice koje život znače.
Leticija Hrenković
prije 3 dana
Krasan opis i jako lijepo kadrirano Krasan opis i jako lijepo kadrirano