Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro Zemlja
  • 27.09.2013. 08:34

Agro Zemlja će ugostiti 300 izlagača

Na poljoprivrednom sajmu Agro Zemlja najavljeno je oko 300 izlagača

  • 200
  • 9
  • 0

Na ovogodišnjem 19. međunarodnom sajmu poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ekologije, lovstva, ribolova, seoskog turizma i obnovljivih izvora energije, Agro Zemlja, koji će se od 27. do 29. rujna, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, održati u Bizovačkim toplicama, unatoč teškoj gospodarskoj situaciji i teškoćama u hrvatskoj poljoprivredi, nastupit će oko 300 izlagača. Sajam će danas u 12 sati otvoriti Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede.

Ovogodišnja Agro Zemlja, koja se ove godine održava nešto ranije, koncipirana je s naglaskom na poljoprivrednu mehanizaciju i opremu te spoju poljoprivrednika-kooperanata i prerađivača njihovih poljoprivrednih proizvoda te na omogućavanju obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima da na toj manifestaciji i izravno trže svoje proizvode.

U okviru takvog koncepta bit će predstavljena i novopečena Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme, tako da će posjetitelji moći izravno vidjeti i isprobati traktore svih marki koji se nude na hrvatskom tržištu.

U sklopu Drugog festivala kukuruza, posjetitelji će moći vidjeti tržišnu ponudu novih hibrida kukuruza četiriju selekcijskih tvrtki i uz to osvojiti nagrade u natjecanju u prognoziranju njihova uroda na pokusnom polju kod Bizovca.

Očekuje se i bogata ponuda opreme za navodnjavanje i cvijeća te sajamske akcijske prodaje velikog broja poljoprivrednih artikala. Subota je rezevirana za Lovački dan, u kojem će svoj doprinos dati lovci Lovačkog saveza OBŽ-a i Lovnog ureda Valpovo organiziranjem tradicionalnog natjecanja u kuhanju lovačkog čobanca, koji će, naravno, moći kušati i posjetitelji. Za nedjelju je predviđena velika stočarska izložba gdje će se predstaviti najbolja grla naših poljoprivrednika.

Svaki posjetitelj sajma s kupljenom ulaznicom prvog dana sajma primit će dar sponzora. Kilogram šećera darovat će im virovitički Viro, a, alternativno, vrećicu čipsa darovat će radikovačka tvrtka Kanaan.


Tagovi

Bizovac Izlagači Tihomir Jakovina OPG Festival kukuruza Lovački dan

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo