Pretraga tekstova
I ove će se godine okupiti brojni domaćo i strani ljubitelji hrane. Cilj je festivala afirmacija proizvodnje i prerade hrane.
9. Međunarodni festival hrane "Konjic Food-Fest" održat će se 3. i 4. oktobra na sportsko-rekreacionom centru "Partizanovo" u Konjicu, s početkom u 9 sati, a i ove će godine okupiti brojne domaće i strane ljubitelje hrane. Cilj je festivala afirmacija proizvodnje i prerade hrane.
Učesnici će svoje specijalitete moći pripremiti na licu mjesta te probati nešto novo iz svijeta hrana.
Središnje mjesto u pripremanju spomenutih jela dato je Udruženju "Žena za ženu" iz Konjica i gošćama srodnih udruženja iz drugih gradova Bosne i Hercegovine.
Svi zainteresovani za učešće dužni su popuniti prijavni obrazac najkasnije do 1. oktobra 2018. godine. Prijavni obrazac mogu popuniti u prostorijama Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic.
Prijavni obrazac možete preuzeti ispod članaka i popunjenog ga poslati putem email-a na info@poljoprivredakonjic.ba.
Dokumenti
Tagovi
Konjic Food-Fest Festival hrane Prerada hrane
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.