Pretraga tekstova
6. septembra, u 12 sati je svečano otvorena sajamska manifestacija koja okuplja izlagače iz više gradova.
U srijedu, 06. septembra 2017. godine, svečano je otvorena sajamska manifestacija 9. Dani pčelarstva, voćarstva i našeg sela u Novom Gradu. Sajamska manifestacija se održava dva dana, 6. i 7. septembra. Ove godine sajam je okupio 36 izlagača sa područja Novog Grada, Bihaća, Gradiške, Kozarske Dubice, Kostajnice i Prijedora.
Na ovogodišnjem sajmu među brojnim izlagačima su mnogobrojni proizvođači poljoprivrednih proizvoda, pčelarske opreme, proizvođači košnica i ramova, proizvođači likera, a predstavili su se pojedinci i udruženja koji izrađuju rukotvorine.
Ispod članka pogledajte foto galeriju sa sajamske manifestacije!
Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Opštine Novi Grad, a cilj manifestacije je promocija domaće proizvodnje.
Foto: Ranka Vojnović
Fotoprilog
Tagovi
Sajam Novi Grad Domaći proizvodi Med Izlagači Voćarstvo Likeri Oprema Košnice
Autorica
Više [+]
Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.
Momir Cvjetković
prije 7 godina
Gagići su zaista pravi prirodoljupci i čestiti proizvođači.
Milan Tutić
prije 7 godina
Svaka čast lijepo vidjeti i pročitati.