Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Repušnički susreti
  • 08.06.2019. 12:00
  • Sisačko-moslavačka, Repušnica

35. Repušnički susreti u Lonjskom polju, manifestacija koja spaja prirodu i tradiciju

Manifestacija se oslanja na nasljeđe kraja kroz predstavljanje starih običaja, popularizaciju zaboravljenog lonjsko – poljskog života, kao što su izrada suvenira od raznovrsnog bilja, ekološka gastronomska ponuda OPG-a, jahanje, vožnja kočijama i čamcima

Foto: Turistička zajednica grada Kutine
  • 371
  • 32
  • 0

Jubilarni 35. Repušnički susreti u Lonjskom polju, manifestacija koja spaja prirodu i tradiciju, u organizaciji Turističke zajednice grada Kutine i partnera, održat će se 14. i 15. lipnja s tim da je serdišnje događanje 15. lipnja.

"Brojna kulturno-umjetnička društva predstavit će se svojim plesom, pjesmom, kazališnim izričajem i nošnjama, u malom živopisnom mjestu Repušnica pored Kutine. Cjelodnevni program održavat će se u centru mjesta, ali i Parku prirode Lonjsko polje. Manifestacija se oslanja na nasljeđe kraja kroz predstavljanje starih običaja, popularizaciju zaboravljenog lonjsko – poljskog života, kao što su izrada suvenira od raznovrsnog bilja, ekološka gastronomska ponuda OPG-a, jahanje, vožnja kočijama i čamcima. U sklopu manifestacije priprema se i etno izložba, likovna kolonija, predstavljanje starih zanata i brojni izlagači.

Za djecu se također pripremaju posebni sadržaji, poput biciklijade do Lonjskog polja, te edukativna radionica. U manifestaciju su uključene mnoge udruge i mali proizvođači koji prezentiraju stare zanate i vlastite proizvode, a posebno se ističu prikaz ribarenja starim alatom, uzgoj pčela i proizvodnja meda. Sportski program povezuje više generacija kroz natjecanje u tradicijskim sportovima (obaranje ruke, guranje pauzine...). Neće izostati ni zabavni sadržaji, poput dječje animacije i glazbenog programa, uz ugostiteljsku ponudu, a u večernjim satima publiku će zabavljati TS Begini", najavljuju iz Turističke zajednice. 

Zaključno, kroz niz ponuđenih aktivnosti, repušnjaci čuvaju kulturna blaga Moslavine te pritom uključuju i mlađe naraštaje u očuvanje kulturne baštine. Pridružite im se i vi!, 
 


Tagovi

Repušnički susreti Tradicija Običaji Manifestacija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer