Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Alpe Adria
  • 26.02.2021. 15:30
  • Varaždinska, Varaždin

10. izložba bučinog ulja Hrvatske i 3. Međunarodna Alpe Adria u Varaždinu

Pozvani su svi proizvođači bučinog ulja iz 11 kontinentalnih županija, a prijavne obrasce treba dostaviti najkasnije do 15. ožujka.

Foto: Igor Čolaković
  • 371
  • 262
  • 0

Jubilarna, 10. Izložba bučinog ulja Hrvatske i 3. Međunarodna izložba bučinog ulja Alpe – Adria održat će se 22. svibnja u Varaždinu.

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare organizacijom ovih manifestacija želi se dodatno popularizirati kvalitetno bučino ulje te povezati proizvođače s geografskog područja Alpe - Jadran, kako bi se stvorio jaki proizvodni brand.

"Ove godine organiziramo jubilarnu izložbu na koju pozivamo sve proizvođače ovog ulja iz 11 kontinentalnih županija. Naša kvaliteta je neupitna, o čemu govore i medalje sa svjetskih izložbi održanih u Parizu, Bruxellesu i u Austriji. Stoga očekujemo još više prijavljenih, od kojih ćemo najbolje nagraditi s 2.000 eura", istaknuo je Radimir Čačić, župan Varaždinske županije dodajući da je siguran sam da ćemo zadržati našu poziciju lidera u najkvalitetnijim bučinim uljima. 

Dr.sc. Dragutin Vincek, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj ove županije naglasio je kako je izložba postala nezaobilazno mjesto predstavljanja najkvalitetnijih bučinih ulja, ne samo u našoj zemlji, već i u regiji Alpe- Adria.   

"Pozivamo sve zainteresirane proizvođače s područja Hrvatske da se prijave na ove izložbe koje će biti održane u atriju županijske palače u Varaždinu", naglasio je. Svi zainteresirani ispunjene prijavne obrasce moraju dostaviti najkasnije do 15. ožujka ove godine na adresu resornog upravnog odjela (Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin ili na e-mail: tanja.banfic@vzz.hr; jasna.vresk@vzz.hr).

Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje bit će održano 25. ožujka, a proizvođači trebaju dostaviti 0,25 litara i 0,50 litara ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama te bocu ulja s etiketom proizvođača, koja će biti predstavljena na izložbi - naglasio je pročelnik Dragutin Vincek.   

Zainteresirani prijavni obrazac mogu preuzeti ovdje


Tagovi

10. Izložba bučinog ulja Međunarodna izložba Alpe Adria


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.