Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Interagro 2019
  • 22.09.2019. 14:30
  • Bijeljinska regija, Republika Srpska, Bijeljina

Pašalić: Sajam Interagro ima veliki značaj za Srpsku, a nadam se i za BiH

Sajam u Bijeljini predstavlja jedinstven događaj ove vrste u Srpskoj, ne samo zbog tradicije i kvaliteta organizovanja, već zbog značaja i koristi koju donosi Republici Srpskoj.

Foto: Facebook/Invest in Bijeljina
  • 66
  • 11
  • 0

Drugi dan poljoprivrednog sajma Interagro u Bijeljini, koji je započeo 20. i traje do danas, 22. septembra, bio je u znaku stočarstva. Na izložbi stoke predstavljeno je više od 100 visokokvalitetnih rasnih grla. Domaći uzgajivači pokazali su da u svojim stajama mogu da uzgoje kvalitetna grla koja ne zaostaju za onim sa evropskih farmi, piše RTRS

Nagrade i priznanja za njabolje

Nagrade i priznanja za kvalitet izloženih grla najuspješnijim farmerima, uručio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić. Tako su u kategoriji krupne stoke, šampionskim peharom za kolekciju junica nagrađeni Vićo Simić iz Vršana i Milenko Tadić iz Amajlija, a Predragu Јeftiću iz Skelana uručena je zlatna medalja za kolekciju ovaca "il d frans".

"Ova nagrada znači dalji rad i borbu, ali i nastavak naše proizvodnje ka svjetlijoj budućnosti. Želja je da se u posao sutra uključe i moja djeca, da se to nastavi", rekao je Predrag Јeftić.

Sajam u Bijeljini predstavlja jedinstven događaj ove vrste u Srpskoj, ne samo zbog tradicije i kvaliteta organizovanja, već zbog značaja i koristi koju donosi Republici Srpskoj.

Interagro ima veliki značaj za RS i BiH

"Ono što je Poljoprivredni sajam u Novom Sadu za Srbiju, ili Bjelovar za Hrvatsku, to je ovaj sajam za Srpsku, a nadam se i za BiH, jer sličnih sajamskih manifestacija ovog formata i sadržaja nemamo na drugim mjestima", istakao je resorni ministar Boris Pašalić.

Osim doprinosa u promociji domaće proizvodnje, sajam pruža i nova saznanja proizvođačima i posjetiocima. Sava Semberija predstavila je 180 proizvoda koji su bez konzervansa i vještačkih boja. Od toga se 85 odsto proizvodnje izvozi na strano tržište.

Predrag Miličić, iz Agreksa, kaže da ova kompanija čvrsto drži lidersku poziciju kada je riječ o živinarstvu na području bivše Јugoslavije. Istakao je da će u narednih desetak dana Agreks biti i zvanično na listi izvoznika konzumnih jaja na tržište EU.

Veliki značaj savjetodavnih službi

Vidan napredak je i u primarnoj proizvodnji što je rezultat rada savjetodavnih službi, rekao je ministar Pašalić.

"Naš cilj je da napravimo poveznicu između naučnih institucija i poljoprivrednih proizvođača posredstvom savjetodavnih službi i upravo tu službu jačamo i jačaćemo je i u budućnosti", naglasio je ministar.


Tagovi

Interagro 2019 Bijeljina Boris Pašalić Sajam


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.