Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Panona Mare
  • 02.05.2023. 12:00
  • Virovitičko-podravska, Orahovica

I brend i trend: PP Orahovica u Barceloni predstavila inovativne proizvode Panona Mare

Riba se prerađuje netom prije isporuke što osigurava visoku svježinu i kvalitetu proizvoda, ističe predsjednik Uprave PP Orahovice Saša Breznik.

Foto: PP Orahovica
  • 1.714
  • 114
  • 0

Naš najveći proizvođač i prerađivač slatkovodne ribe u zemlji i regiji, Poljoprivredno poduzeće Orahovica, i ove je godine predstavilo svoje proizvode pod brendom Panona Mare na najvećem svjetskom sajmu ribe – Seafood Expo Global 2023 u Barceloni.

Kao jedan od 10 izlagača iz Hrvatske u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, ponovno se istaknuo kao jedini brend koji nudi prerađenu slatkovodnu ribu u obliku paniranih ready-to-cook proizvoda.

"Riječ je o jedinstvenim i inovativnim proizvodima koji su prilagođeni potrebama suvremenog potrošača, jednostavnijoj pripremi i ukusnijoj konzumaciji", napominju iz PP Orahovice dodajući da su nakon distribucije u HORECA sektoru, odnedavno kroz maloprodaju dostupni i domaćim kupcima, a istovremeno se pripremaju za plasman na europsko i svjetsko tržište.

Kažu i da su, sudeći po reakcijama posjetitelja na sajmu, njihovi hrskavi riblji proizvodi jedinstveni po konceptu i okusu, a panirana riba spremna za brzu i jednostavnu pripremu proglašena je jednim od trendova 2023.

Oznaka "Živjeti zdravo"

Iz tvrtke opisuju da je hrskavi Fish Chips od šarana idealan snack za druženja, Fish Burger i Fish Nuggetsi pravi su izbor za najmlađe jer su u potpunosti očišćeni od kostiju, a panirani odresci šarana prvi su izbor tradicionalnih ljubitelja slatkovodne ribe. Osim paniranih snackova, pod imenom Panona Mare na europskom se tržištu može pronaći svježi, smrznuti i dimljeni program, odnosno proizvode cijele ribe, ribljih odrezaka, fileta, dimljenog šarana te delikatesnih ribljih namaza.

"Svi proizvodi posjeduju oznaku 'Živjeti zdravo' što znači da imaju jako nizak udio, ili uopće nemaju soli te su vrijedan izvor proteina i vitamina D koji pridonosi zdravlju kostiju i zubi, osigurava konstantnu koncentraciju kalcija i fosfata u tijelu, važnih za razvoj djece i odraslih, a služi i za održavanje normalne funkcije mišića i živčanog sustava", ističu.

Predstavnici PP Orahovice i HGK na sajmu u Barceloni 

Predsjednik Uprave PP Orahovice Saša Breznik naglasio je da su, s obzirom na proizvodnu politiku "od polja pa do stola“, vrhunska kvaliteta i sigurnost sirovina i proizvedene hrane imperativ njihova poslovanja.

"Riba se prerađuje netom prije isporuke što osigurava visoku svježinu i kvalitetu proizvoda", kaže Breznik dodajući da su zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u restrukturiranje ribnjaka, povećanje površina u funkciji proizvodnje, najmoderniju opremu i tehnologiju za preradu ribe i razvoj novih proizvoda, u posljednjih šest godina izvoz povećali gotovo osam puta.

Ukupno ulaganje u ribnjačarstvo PP Orahovice na području 9 županija unazad 10 godina iznosi oko 22 milijuna eura, dok je samo u tvornicu za preradu ribe uloženo više od 5,5 milijuna eura, otkrio je podatke. 

Uzgoj na više od 6.800 hektara ribnjaka 

Navode i da nastavljajući stoljetnu tradiciju i načela održive proizvodnje, ribu uzgajaju na 6.817 hektara ribnjaka okruženima čistom, netaknutom prirodom u podnožju brežuljaka središnje Hrvatske. Ribnjaci se pune vodom iz obližnjih rijeka i slivnim vodama iz Parka prirode Papuk, u kojem nema zagađivača i u kojem je minimalni utjecaj štetnih vanjskih čimbenika što uzgojenoj ribi daje iznimnu kvalitetu, a što su i ove godine ponovno potvrdile reakcije posjetitelja najvećeg svjetskog sajma ribe.

Inače, na sajmu u Barceloni, s sklopu predstavljanja Panona Mare proizvoda, ove se godine za ukusno spajanje namirnica u primamljiva jela pobrinuo Tihomir Bježančević, hrvatskoj javnosti poznatiji kao natjecatelj kulinarskog showa MasterChef. 

Pojašnjavaju i da je Seafood Expo Global najvažnije događanje u sektoru ribarstva i akvakulture, s tradicijom dugom već 25 godina, na kojemu se svake godine sastaju glavni proizvođači, dobavljači i kupci ribe iz cijelog svijeta. Ovogodišnje izdanje sajma, održano od 25. do 27. travnja, najveće je i najsadržajnije do sada, a privuklo je više od 33.000 posjetitelja. Preko 2.000 profesionalnih izlagača iz 87 zemalja diljem svijeta predstavilo je nove trendove, proizvode i tehnologije vezane za riblju hranu.

"Kao jedan od najvažnijih događanja u sektoru ribarstva, ovaj sajam odlična je platforma za poslovne susrete s ciljnim kupcima u B2B segmentu, ali i prilika za daljnju izgradnju imidža Panona Mare“, ističu iz PP Orahovice.


Fotoprilog


Tagovi

PP Orahovica Panona Mare Hrskavi riblji proizvodi Panirana riba Uzgoj ribe Prerada ribe Saša Breznik Tihomir Bježančević Seafood Expo Global Barcelona


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).