Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 22.04.2015. 14:35

Za poljoprivrednu mehanizaciju 536 tisuća kuna

Još jedno poljoprivredno gospodarstvo će, zahvaljujući novcu iz IPARD programa, nabaviti suvremenu mehanizaciju.

  • 533
  • 71
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva.

OPG-u Švaganović Vinke iz Velike Kopanice u Brodsko-posavskoj županiji, isplaćeno je 536.311,00 kn za ulaganje u kupnju kombajna i kukuruznog adaptera - što omogućuje pravovremeno skidanje žitarica i kukuruza. Strojevi će pomoći ovome gospodarstvu da na vrijeme obavi žetvu i uskladišti urod, prije eventualnih vremenskih nepogoda. Realizacijom ovog projekta nadopunilo se i unaprijedilo postojeće poslovanje, osigurala stabilnost, povećala postojeća proizvodnja i kvaliteta proizvoda te smanjio rizik poslovanja.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Švaganović Vinko Velika Kopanica Brodsko-posavska županija Kombajn Kukuruzni adapter Žitarice Kukuruz Žetva Rizik poslovanja


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.