Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Top Agro
  • 26.08.2020. 13:30

Top Agro na FarmShow dovodi i nove brandove - Överum i Kongskilde

Kongskilde sijačica i gruber kao i Överum plugovi novost su u prodajnom programu ove tvrtke. Uz ove strojeve, na FarmShowu, predstavit će neke od modela Massey Ferguson traktora i kombajna kao i zelene linije za spremanje sijena i sijenaže

Foto: Top Agro d.o.o.
  • 1.667
  • 300
  • 0

Švedski Överum plugovi i danski Konskilde poljoprivredni strojevi novi su prodajni aduti u Top Agro d.o.o. iz Osijeka kojega smo do sada poznavali po prodaji traktora, kombajna i zelene linije Massey Fergusona. Farm Show koji će se održati ovoga vikenda, od 28. do 30. kolovoza 2020. godine, jedinstvena je prilika da domaćim poljoprivrednicima prezentiraju dva nova branda u svom asortimanu. Kako najavljuje Dario Domović iz prodaje ove osječke tvrtke, na sajmu će ti strojevi biti prikazani i u radu.

Jasno je kako je neophodno da se uz traktore i kombajne prodaje i popratna mehanizacija - od obrade tla, sjetve i ostaloga. Tako je došlo do ideje da se uvedu brandovi koji će nadopuniti prodajni program.

"Iz toga smo razloga išli na Kongskilde i Överum strojeve jer su to tzv. premium brandovi, jednako kao i Massey. Mislim da ćemo u tom smislu napraviti iskorak, a i našim kupcima te vrste mehanizacije dati mogućnost da uz to što kod nas kupuju traktore, nabave i ostale strojeve", ističe Vice Brzica, prodajni savjetnik iste tvrtke koji Överum svrstava u najviši rang proizvođača plugova, svjestan da oba branda trebaju i dosta vremena da se pozicioniraju na tržištu. 

Tri vrste Överum plugova na Farm Showu

Överum je danas proizvođač samo plugova i ima sve moguće varijante istih u svom proizvodnom programu. No, kako ističe Brzica, na FarmShow-u će izložiti tri vrste nošenih plugova. Dva su četverobrazdna i jedan verzije 3+1. "Kod ovih s četiri brazde imat ćemo jedan s rešetkastom i jedan s punom daskom, a u verziji 3+1 također s punom daskom. Isti je predviđen za nešto lakša tla. Rešetkasta ide na 36 cm dubine dok puna daska pluga s četiri brazde ide na 27 cm. Širina plužnog tijela je 40 cm, što je neki, da tako kažemo standard. Debljina grede kod tih plugova je 150 x 100" navodi Brzica kao neke od osnovnih karakteristika.

Kako izgledaju Kongskilde i Överum u radu, pogledajte u kratkom videu

Överum je inače švedska marka koju je Kongskilde preuzeo 1998. godine, a plugove proizvodi već više od stoljeća. Kongskilde je danas član CNH grupacije koja se fokusirala na obradu tla, a u čitavoj je proizvodnji važna činjenica i švedski čelik. U Top Agro ističu kako ova grupacija ima vlastitu čeličanu, tako da svi oni koriste njihove sirovine, gdje god je moguće. Dakle, imaju kompletno zatvoren krug proizvodnje.

Švedski čelik

Kada je riječ o Kongskildeu, na sajmu će posjetitelji moći vidjeti i sijačicu raspona tri metra. "Za sada prodajemo žitne sijačice koje smo uspjeli povući s lagera, a kasnije imamo plan prodavati i njhove modele pneumatskih, za okopavine. Kod modela standardne koju ćemo predstaviti na FarmShowu postoji mogućnosti više ulagača. Može ih imati 19, 21, 23, 25 i 29, što ćemo demonstrirati na sajmu, kao i jedan gruber Delta flex zahvata od tri metra. Ima devet radnih tijela poslaganih u tri reda i radnu dubinu do 25 cm s rolerom kojim se regulira dubina", ističu prodajni savjetnici Top Agro.

Dodaje da će mimo ovih strojeva predstaviti i Massey zelenu liniju, kao i traktor MF 3709 jer se bliži natječaj za voćare i vinogradare te jedan šestocilindrični traktor od 140 konjskih snaga serije 7000 jer ga sve više traže.

Stoga, svakako posjetite Top Agro na FarmShowu, a što pripremaju, pogledajte u videu: 


Fotoprilog


Tagovi

Kongskilde Overum Top Agro Massey Ferguson Vice Brzica Martina Kadić Farm Show


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Top Agro d.o.o.

Ulica Sv. L. B. Mandića 111, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 297 355, e-mail: info@topagro.hr web: http://www.topagro.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer