Pretraga tekstova
Ruski izvoz žitarica mogao bi da dostigne limit koji je uvela Vlada znatno prije predviđenog roka.
Izvoz žitarica iz Rusije vrlo brzo može da dosegne ograničenja koje je Vlada ove države uvela, čak i prije predviđenog roka. Ovo će da dovede do privremene zabrane izvoza do kraja mjeseca juna, stoji u saopštenju ruskog ministarstva poljoprivrede.
"Kvota važi za period od 01. aprila do 30. juna ove godine. Kada se ona ispuni, obustaviće se isporuke van Euroazijske ekonomske unije, za privremeno vrijeme tokom navedenog perioda", poručuju iz ministarstva.
Kako smatraju, postojeći obim ukazuje da će izvoz biti obustavljen najvjerovatnije polovinom maja.
Do sada je od predviđene kvote od 7 miliona tona, ostalo dostupno manje od 4,2 mil.t žitarica, kako navode nezavisne.com.
Rusija je ovo ograničenje uvela krajem prošlog mjeseca, kako bi na njihovom tržištu bilo omogućeno dovoljno snabdjevanje u postojećim uslovima pandemije.
Vlada je donijela uredbu po kojoj je definisano da izvoz pšenice, raži, ječma i kukuruza (osim sjemenskog) ne može prelaziti sedam miliona tona. Ovo ograničenje ne odnosi se na države članice Euroazijske unije koje su pod upravom Rusije, a to su Jermenija, Bjelorusija, Kazahstan i Kirgistan.
Tagovi
Izvoz žita Zabrana izvoza Rusko tržište Kvota za izvoz Izvoz pšenice Dovoljna snabdjevenost
Autor
Više [+]
Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.