Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ružičaste bale sijena
  • 09.05.2017. 18:00

Polje osvanulo s ružičastim balama sijena!

Balama "odjevenim" u ružičaste cerade, francuski se poljoprivrednik odlučio financijski poduprijeti istraživanja liječenja raka dojke.

Foto: Fabien Kowalski
  • 3.170
  • 379
  • 0

Ružičaste bale sijena osvanule su na polju Stéphana Deffieuxa, poljoprivrednika iz Montagnac-la-Crempsea kod Dordogna u Francuskoj. Balama "odjevenim" u ružičaste cerade, odlučio se financijski poduprijeti istraživanja liječenja raka dojke, piše sudouest.

Naime, za istraživanje će se od svake kupljene cerade donirati dva eura. Jedan euro donira poljoprivrednik, a drugi Liga protiv raka.

"To je način da se konkretno sudjeluje u borbi protiv raka", navode iz Lige.

Bale sijena omotane u ružičasto globalni su projekt koji se već proveo u Irskoj u Galwayu gdje su poljoprivrednici pod akcijom "Wrap it Pink" na simboličan način ukazali na potrebu pomoći oboljelima. Stephane je zasad jedini u Dordognu, ali za očekivati je da će i drugi poljoprivrednici poduprijeti ideju.

Ružičaste bale sijena ovjekovječio je fotograf Fabien Kowalski, a fotografija, kao i ideja, brzo se proširila društvenim mrežama.

Foto: Fabien Kowalski


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).