Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Žetva pšenice
  • 07.07.2015. 13:54

Početni prinosi od 3,5 do 6 tona po hektaru

Počela je žetva pšenice u Pomoravskom okrugu, a prinosi se kreću od 3,5 do 6 tona.

Foto: depositphotos.com
  • 66
  • 1
  • 0

U Pomoravskom okrugu počela je žetva pšenice zasejane na 15.000 hektara, a početni prinosi se kreću od 3,5 do 6 tona po hektaru.

I uz veliku vrućinu, na poljima Pomoravlja, Resave i Levča, danas su brojni kombajni, a kombajneri i poljoprivrednici, kažu Tanjugu na njivama da im vrućina ne smeta.

"Žetva pšenice u našem kraju počela je pre dva tri dana i ovo lepo vreme ubrzava radove", rekla je Tanjugu stručni savetnik za ratarstvo Poljoprivredno stručne savetodavne službe u Jagodini, Milanka Miladinović.

"Procenat vlage je od 13 do 13,5 što je zadovoljavajuće, zrno je suvo, a hektolitarska masa, bar ovog što su ljudi uradili, je od 80 do 83 odsto", istakla je Miladinović i dodala da su prinosi različiti, zavisno od primenjene agrotehnike i kreću se od 3,5 do šest tona, po hektaru. Još je napomenula da je u Pomoravskom okrugu, koga čine grad Jagodina i opštine Ćuprija, Despotovac, Paraćin, Rekovac i Svilajnac, ječam požnjeven u većem procentu.

Pojedini mlinovi počeli su otkup pšenice, a poljoprivrednici, kažu, da kombajneri za svoj posao uzimaju 100 evra po hektaru.

Foto: depositphotos.com; Ivanov


Izvori

Tanjug


Tagovi

Početni prinosi Žetva pšenice Procenat vlage Milanka Miladinović Pomoravski okrug Resava Levča Jagodina Hektolitarska masa Otkup pšenice Kombajneri

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta