Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 04.06.2014. 12:20
  • Vukovarsko-srijemska

Obavijest proizvođačima kukuruza!

Obavijest Savjetodavne službe za ratare.

  • 66
  • 4
  • 0

Ovisno o vremenu sjetve kukuruz se nalazi u fazi 2-3 lista (a kod ranijih sjetvi i više). Proizvođači koji nisu primijenili zemljišne herbicide nakon sjetve a prije nicanja ili je njihov učinak izostao, mogu ići u primjenu nakon nicanja kukuruza i korova. Izbor herbicida ovisi o korovnim vrstama prisutnim u kukuruzu i fazi razvoja.

Korektivno tretiranje kukuruza primjenjuje se kada je kukuruz u fazi 2-6 listova, a korovi imaju 2-4 lista. Jednogodišnje širokolisne korove (štir, mračnjak, loboda i dr.) suzbijaju: Pardner, Harmony SX, Habit 75 WG, Callisto 480 SC, Piker.

Ukoliko su u usjevu osim jednogodišnjih prisutni i višegodišnji širokolisni korovi (osjak, slak) preporuča se primjeniti: Banvel 480, Samba, Faraon, Cambio, Casper, Peak i dr. Travne (jednogodišnje i višegodišnje) korove suzbijaju herbicidi: Motivell, Kelvin Tarot 25 DF, Sparta, Sorghum, Talon 25 WG i dr. Zbog proširenja spektra djelovanja na širokolisne korove preporuča ih se kombinirati s gore navedenima. Mogu se primijeniti i gotove kombinacije koje suzbijaju i travne i širokolisne korove - (Task 64 WG, Principal 53,6 , Elumis). Dodatak okvašivača je obavezan.

Prije upotrebe bilo kojeg pripravka detaljno pročitati pisanu uputu proizvođača i postupiti u skladu s njom. Obratiti pozornost na djelotvornost herbicida, miješanje, propisanu dozu i vrijeme primjene (vjetar).

Mira Živković, dipl.inž.
Mira.Zivkovic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.