Od velike je važnosti znati izabrati prikladan herbicid i time omogućiti što veći prinos uzgajane kulture.
U današnje vrijeme korovi su vrlo veliki problem u našim njivama. Sa ciljanom kulturom natječu se za prostor, minerale, vodu i svjetlost. Otežavaju obradu tla, njegu usjeva, žetvu i domaćini su biljnim bolestima i štetnicima. Upravo iz tog razloga od velike je važnosti znati izabrati prikladan herbicid i time omogućiti što veći prinos uzgajane kulture.
Tvrtka Dow AgroSciences nudi Vam herbicid Lancelot 450 WG, zaštitnika Vaših usjeva, jedan od novijih priravaka na našem tržištu.
Lancelot 450 WG je kombinirani herbicid za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih korova, namijenjen za primjenu u žitaricama nakon nicanja (post-em).
Sadrži dvije djelatne tvari: piridin karboksilnu kiselinu-aminopiralid i triazolopirimidinski herbicid-florasulam. Zbog dvojakog načina djelovanja pruža visok stupanj kontrole na sljedeće korovne vrste:
Idealno je riješenje ako je njiva zakorovljena osjakom (bocom), jer se pokazao kao najučinkovitiji od trenutno ponuđenih herbicida na tržištu u suzbijanju ovoga korova. Važno je naglasiti da je osjak korov koji će uvelike smanjiti prinos i kvalitetu usjeva, odnosno pri žetvi napraviti vrlo veliku primjesu i time smanjiti ekonomičnost proizvodnje.
Rast osjetljivih korova se zaustavlja u roku jednog dana od primjene. Prvi vidljivi sipmtomi (promjene u boji i zakrivljenost lišća praćeni kraćenjem internodija) su uočljivi 3 - 4 dana od primjene. Zastoj rasta se događa vrlo brzo, što sprječava stvaranje novog lišća. Konačni učinak, tj. potpuno ugibanje korova se događa 2-3 tjedna nakon primjene, ovisno o vrsti korova i klimatskim uvjetima.
Najvažnije osobine pripravka Lancelot 450 WG:
Za više informacija o samom preparatu kontaktirajte stručnjake DowAgroSciences na dolje navedene kontakte.
Foto:bigstockphotos.com;Maren Winter
Tagovi
Partner
Knez Mihailova 33,
11000 Beograd,
Srbija
tel: +381 (0) 60 42 44 370,
e-mail: bparadzik@dow.com
web: http://www.dowagro.com
Komentarisanje korisnika na ovom sadržaju nije omogućeno.