AgroKlub.ba

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Pretraga - Svemirska Misija Change 4 Space

Svemirska Misija Change 4 Space

Pretraga članaka za ključne riječi: svemirska misija change 4 space. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 5.

Kina istražuje uzgoj povrća na Mjesecu

Kineska misija "Chang'e 4 space", koja će biti lansirana u junu ove godine, ponijet će, pomoću rakete "Long March 4C", satelit, koji će biti smješten 60.000 kilometara iza mjeseca. Kasnije će biti poslan "rover" - vozilo sa daljinskim upravljanjem, kome će satelit pomoći da sigurno sleti. Ovo će biti prvo slijetanje ikada na neistraženu... Kina istražuje uzgoj povrća na Mjesecu

Emisija CO2 blizu rekordnih 37 milijardi tona

Zagađenje zraka
23.12.2017.

Emisija CO2 blizu rekordnih 37 milijardi tona

Ove godine je emisija ugljičnog dioksida (CO2) u atmosferu iz fosilnih goriva i industrije bila za 2% veća nego u 2016. godini i prijetila da dosegne rekordnih 37 milijardi tona. Kako prenosi National Geografic, emisije štetnih plinova su između 2014. i 2016. godine stagnirale, ali će u 2017. porasti, uglavnom zbog sve većeg industrijskog napretka... Emisija CO2 blizu rekordnih 37 milijardi tona

Evropska komisija: Smanjiti akrilamid!

Evropska komisija je predložila da se smanji količina akrilamida - kancerogene supstance, koja se može pronaći u biskvitima, kafi, pomfritu, hlebu i čipsu. Prijedlog su podržali predstavnici svih 28 članica Evropske unije. Tekst prijedloga će se proučavati tri mjeseca, a potom bi na proljeće sljedeće godine trebalo da stupi na snagu... Evropska komisija: Smanjiti akrilamid!

EU komisija: Nema povratka na staro!

Vijeće ministara
16.10.2016.

EU komisija: Nema povratka na staro!

Na Vijeću ministara poljoprivrede i ribarstva EU održanog u ponedjeljak raspravljene su teme vezane uz poljoprivrednu i ribarstvenu politiku. Raspravljalo se o tzv. Omnibus uredbi kojom se predviđaju izmjene 15 uredbi koje se odnose na višegodišnje programe u različitim područjima EU zakonodavstva, a u dijelu poljoprivrede mijenja se pet važnih... EU komisija: Nema povratka na staro!

EU komisija: Bolji život za ruralna područja!

Cork deklaracija
07.09.2016.

EU komisija: Bolji život za ruralna područja!

Još 1996. godine, Evropska komisija održala je u Corku u Irskoj konferenciju o ruralnom razvoju koja je promijenila tijek povijesti. Konferencija je zaključena Cork Deklaracijom o ruralnom razvoju. Danas, 20 godina kasnije, Evropska komisija je na istom mjestu zaključila još jednu evropsku konferenciju. EU ministar poljoprivrede Phil Hogan objavio je i... EU komisija: Bolji život za ruralna područja!

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Svemirska Misija Change 4 Space

Nema rezultata.