AgroKlub.ba

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Pretraga - Dow Agrosciences

Dow Agrosciences

Pretraga članaka za ključne riječi: dow agrosciences. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage: 11.

Idealno rješenje za zaštitu  žitarica od korova

Dow AgroSciences
10.03.2016.

Idealno rješenje za zaštitu žitarica od korova

U današnje vrijeme korovi su vrlo veliki problem u našim njivama. Sa ciljanom kulturom natječu se za prostor, minerale, vodu i svjetlost. Otežavaju obradu tla, njegu usjeva, žetvu i domaćini su biljnim bolestima i štetnicima. Upravo iz tog razloga od velike je važnosti znati izabrati prikladan herbicid i time omogućiti što veći prinos uzgajane... Idealno rješenje za zaštitu  žitarica od korova

Postoji rješenje za divlju zob!

Dow AgroSciences
08.04.2017.

Postoji rješenje za divlju zob!

Divlja zob (Avena fatua) pripada porodici Poaceae, potječe iz zapadne Azije odakle se proširila na Ameriku i Europu. Danas divlja zob predstavlja jedan od najznačajnijih travnih korova u strnim žitima na Balkanu. Štete se manifestuju u kasnijim fazama razvoja pšenice kada divlja zob nadrasta pšenicu, zasjenjuje gornje lišće te otežava nalijevanje... Postoji rješenje za divlju zob!

EU odobrila spajanje kemijskih divova Dow i DuPont

Kemijska industrija
28.03.2017.

EU odobrila spajanje kemijskih divova Dow i DuPont

Američke agrikemijske kompanije Dow i DuPont spojit će se u kemijskog diva vrijednog, kako burza kaže, 130 milijardi dolara. Dopuštenje za ovo dala je i Evropska komisija, prenose strani mediji. Regulatorno tijelo za zaštitu konkurencije u EU priopćilo je da je dozvola uvjetovana smanjenim aktivnostima DuPont-a kada je riječ o pesticidima. Ovakvo... EU odobrila spajanje kemijskih divova Dow i DuPont

Uspješno suzbijte širokolisne korove

Dow AgroSciences
16.02.2017.

Uspješno suzbijte širokolisne korove

Kako se bliži dolazak toplijeg vremena, polako se pripremamo za proljetna tretiranja usjeva protiv korova. Korovi uvelike mogu smanjiti prinos i kvalitetu uzgajane kulture. Kako bi usjevi bili u što boljem stanju, pravovremeno i pravovaljano zaštićeni, tvrtka Dow AgroSciences donosi najbolje iz svoje ponude herbicida. Suzbijanje širokolisnih korova... Uspješno suzbijte širokolisne korove

Uspješno suzbijte bolesti jabuke!

Čađava pjegavost lista i krastavost plodova jabuke (prouzrokovač: Venturia inaequalis) ubraja se među najznačajnije bolesti jabuke. Evropskog je porijekla, a prvi put je opisana u Švedskoj početkom XIX vijeka. Danas je prisutna u cijelom svijetu, gdje god se jabuka gaji i predstavlja ekonomski najznačajniju, a u pogledu suzbijanja, najzahtjevniju... Uspješno suzbijte bolesti jabuke!

Pravovremenom zaštitom jabuke do visokih prinosa

Čađava pjegavost lista i krastavost plodova jabuke (prouzrokovač: Venturia inaequalis) ubraja se među najznačajnije bolesti jabuke. Evropskog je porijekla, a prvi put je opisana u Švedskoj početkom XIX vijeka. Danas je prisutna u cijelom svijetu, gdje god se jabuka gaji i predstavlja ekonomski najznačajniju, a u pogledu suzbijanja, najzahtjevniju... Pravovremenom zaštitom jabuke do visokih prinosa

Kako uspješno pobijediti pepelnicu?

DowAgroSciences
05.05.2016.

Kako uspješno pobijediti pepelnicu?

Pepelnica vinove loze Uncinula necator ubraja se među najznačajnije bolesti vinove loze. Sredinom XIX vijeka u Evropu je unijeta iz Amerike, a zatim se proširila na Aziju, Afriku i Australiju. Danas je prisutna u gotovo svim vinogradarskim rajonima širom svijeta. Pepelnicu karakterizira brzo širenje U našoj zemlji pepelnica se redovno javlja i napada... Kako uspješno pobijediti pepelnicu?

Inatreq™ Active - novi fungicid za strna žita!

Očekivani dolazak na tržište novog fungicida za strna žita Inatreq™ Active je pred nama. Dow AgroSciences sa ponosom izjavljuje da nakon desetljeća istraživanja na tržište donosi novu molekulu, jedinstvenih kemijskih svojstava, koja biokemijskim mehanizmom djelovanja na novo ciljano mjesto ostvaruje dugoročnu kontrolu najznačajnijiih bolesti... Inatreq™ Active - novi fungicid za strna žita!

Arylex active - inovativno sredstvo zaštite bilja

DowAgroSciences
03.10.2016.

Arylex active - inovativno sredstvo zaštite bilja

U okviru svojih inovacija, Dow AgroSciences je stvorio novu aktivnu materiju Arylex active, koja je ove godine na tržište Evrope stigla kao herbicid namijenjen suzbijanju velikog broja širokolisnih korova u usjevima strnih žita. Prvi član kemijske klase, arilpikolinata, Arylex predstavlja novu generaciju herbicida sa jedinstvenim mehanizmom djelovanja... Arylex active - inovativno sredstvo zaštite bilja

Insekticid po mjeri modernog tržišta!

DowAgroSciences
08.08.2016.

Insekticid po mjeri modernog tržišta!

Kako nam je svima u interesu što kvalitetnija i rentabilnija poljoprivredna proizvodnja, na vrijeme bi trebalo sprovoditi kemijsku zaštitu uzgajanih kultura od štetnih insekata. U današnje vrijeme težimo proizvodima koji imaju povoljan ekotoksikološki profil, a upravo je Reldan 22 EC insekticid koji se potpuno uklapa u najnovije zahtjeve tržišta... Insekticid po mjeri modernog tržišta!

Kako se boriti protiv korova u žitima?

DowAgroSciences
18.03.2016.

Kako se boriti protiv korova u žitima?

Dolaskom toplijeg vremena krenut će i proljetna tretiranja usjeva protiv korova. Kako bi Vaši usjevi bili u što boljem stanju, pravovremeno i pravovaljano zaštićeni od korova koji Vam uvelike mogu smanjiti prinose i kvalitetu uzgajanih kultura, kompanija Dow AgroSciences donosi najbolje iz svoje ponude herbicida. Pallas 75 WG je novi post-emergence... Kako se boriti protiv korova u žitima?

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Dow Agrosciences

Prikaz oglasa iz poljoprivrednog oglasnika koji sadrže ključnu riječ: dow agrosciences.

PALLAS 75 WG za suzbijanje travnih i širokolisnih korova u žitima

PALLAS 75 WG za suzbij...

Herbicidi
Dow AgroSciences VmbH

PALLAS 75 WG za suzbijanje travnih i širokolisnih korova u žitima

PALLAS 75 WG za suzbij...

Herbicidi
Dow AgroSciences

Ostale oglase možete pronaći ovdje.