Pretraga tekstova
Nakon više od tri godine u funkciju je vraćen proizvodni pogon Fabrike za preradu sušenog povrća i začina “Semberka”.
 
        Nakon više od tri godine u funkciju je vraćen proizvodni pogon Fabrike za preradu sušenog povrća i začina “Semberka”.
"U proteklom periodu kompanija Bingo je investirala velika sredstva u obnovu pogona, otklonjeni su svi nedostaci i započeta je proizvodnja. Već mjesec dana na policama Binga može se pronaći Semberski začin u pakovanjima od 500 i 1000 g", rekla je za Kameleon Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga kompanije Bingo.
Kako su naveli, do sada fabrika nije radila jer nije bila osigurana dovoljna količina proizvoda, no, nakon sklopljenih odgovarajućih dogovora sa poljoprivrednicima širom Semberije i šire, "Semberka" je spremna za rad u punom pogonu.Inače, u proteklom periodu, prerađeno je 2,500 tona povrća, od čega je proizvedeno 327 tona sušenog povrća i dodatka jelima.
Uz semberski začin koji sadrži 20% sušenog povrća i rađen je po staroj, tradicionalnoj recepturi, od najkvalitetnijih sastojaka, plan je proizvesti i druge proizvode poput biozačina koji će sadržavati samo prirodne komponente, bez vještačkih dodataka. Također, formirati će i otkupnu stanicu za poljoprivredne proizvode, koji će se na tržište BiH plasirati kroz poslovnice Binga.
U Fabrici je angažovano 78 radnika, ali kad Fabrika krene s radom u punom kapacitetu, priliku za zaposlenje dobiće novih 50 radnika.
Foto: kameleon.ba
Tagovi
Semberka Fabrika Prerada povrća
Autorica
Više [+]
Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
 Janjska sela tiša nego ikada, ali s najljepšim sirom: Evo kako ga Dragica sprema
                
                
                
                    Janjska sela tiša nego ikada, ali s najljepšim sirom: Evo kako ga Dragica sprema
                     Standardizacija i brendiranje autohtonih proizvoda: Tradicija uz pečat kvaliteta
                
                
                
                    Standardizacija i brendiranje autohtonih proizvoda: Tradicija uz pečat kvaliteta
                     Nives Marušić Radovčić: Smeđa jaja su zdravija od bijelih, dimljeni pršut štetan? Mit, a ne istina
                
                
                
                    Nives Marušić Radovčić: Smeđa jaja su zdravija od bijelih, dimljeni pršut štetan? Mit, a ne istina
                     Biljni sir i ostale "kopije" dobijaju crvene etikete: "Nije 100% mliječni proizvod"
                
                
                
                    Biljni sir i ostale "kopije" dobijaju crvene etikete: "Nije 100% mliječni proizvod"
                    Stiže jesen, a sa njom i tikve, vrijeme je da se recepti obnove...#tikve #bundeve #muskatbundeva
 
